de ce morcovi crack în pământ

Morcovi - una dintre cele mai necesare legume pentru prepararea mâncărurilor din bucătăria rusă și ucraineană. Prin urmare, mulți fermieri de camioane preferă să crească morcovii cu propriile mâini, pentru a obține o recoltă sigură. Dar pot exista mai multe vagoane - în loc de recolte frumoase de rădăcini, există morcovi cu fețe de spargere, ceea ce le strică în mod natural aspectul și durata depozitării. Pentru a evita astfel de greșeli, vom vorbi de ce morcovi crack în pământ și cum să se ocupe de ea.

De ce scapă morcovul?

În general, apariția fisurilor în morcovi este asociată cu mai multe motive. Apropo, toate acestea sunt o consecință a inexactității în îngrijirea răsadurilor de legume. În primul rând, acest lucru se întâmplă cu irigarea neregulată și fluctuațiile umidității solului. Când răsadurile sunt bine udate, fiecare morcov începe să crească intens, celulele devenind mari. Dar, odată cu stabilirea vremii uscate și a lipsei de udare, celulele rădăcinilor nu se opresc în creștere, dar dimensiunea lor este mai mică din cauza lipsei de umiditate. Apoi, atunci când există o mulțime de udare (de exemplu, cu ploi abundente), aceste celule mici sunt umplute cu umiditate, din cauza zidurilor lor care nu pot sta și izbucni. Și asta ni se pare sub forma unei recolte rădăcinoase. Astfel, umiditatea neuniformă a solului este cel mai frecvent motiv pentru care morcovii izbucnesc.

Cu toate acestea, apariția unei fisuri pe un morcov poate fi asociată cu alte deficiențe în îngrijire. Motivul pentru care morcovii crapă este o supraabundență în solul îngrășămintelor, pansamentul de top selectat necorespunzător sau pământul greu. Această legume iubește solul, lumina, preferă slăbirea frecventă. În solul greu de lut, fructele încep să se acopere cu fisuri. Introducerea îngrășămintelor proaspete nu este, în general, acceptabilă pentru culturile de rădăcini.

de ce mor de morcovi

Apropo, uneori apariția de fisuri are loc la coacerea morcovilor de soiuri timpurii.

Cum de a preveni apariția fisurilor în morcovi?

Pentru a obține o recoltă frumoasă, este important să mențineți o udare uniformă și moderată. Apa este mai bine nu sub rădăcină, ci între rândurile de morcovi. Dacă există o mulțime de ploi în regiunea dvs., puteți încerca să protejați cultura rădăcinii de crăpare, să plantați conopidă sau salată în inter-rând.

Dacă pe site-ul dvs. numai sol greu, vă recomandăm să plantați soiuri de morcov cu o rădăcină scurtă, de exemplu, Shantane. O altă opțiune este de a face înalte paturi în înălțime de 20 sau chiar 40 cm de pământ bun.

Și în cele din urmă - nu uitați să recoltați la timp!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

10 + = 12