decât în ​​toamnă pentru a hrăni pomi fructiferi și arbuști

Pentru a susține fertilitatea și pentru a îmbunătăți procesele vegetative din plante, acestea trebuie să fie hrănite periodic. Cel mai eficient pansament de vârf este cel de bază. Dar este necesar să se aplice îngrășăminte nu numai în primăvară și vară. Nu mai puțin important este pansamentul de toamnă. Ce și cum să alimentați tufișurile și copacii în toamnă - să vorbim în acest articol.

Ce și pentru ce se hranesc pomi fructiferi în toamnă?

Fertilizarea pomi fructiferi se realizează în toamnă, în scopul de a îmbunătăți caracteristicile solului, saturate cu mineralele necesare și oligoelemente, care sunt importante pentru plante.

În toamnă, îngrășămintele de fructe și legume sunt aplicate pomilor fructiferi, folosind doar metoda rădăcină. Acest lucru este de înțeles, deoarece odată cu debutul toamnei grădina picură frunze, iar metoda foliară pur și simplu nu este aplicabilă.

În timpul iernii, în orice caz, nu se poate face îngrășăminte cu azot, deoarece acest element duce la un sezon de creștere și prelungită poate provoca plante de congelare, deoarece reduce robustetea. Însă îngrășămintele cu calciu, potasiu și fosfor sunt ideale.

Îngrășămintele introduse în toamnă sunt absorbite treptat prin cele mai mici procese ale sistemului rădăcină. Și procesul de absorbție este întins pentru o lungă perioadă de timp - până în primăvara anului.

Este necesar să se introducă îngrășăminte în cercul de trunchi aproape într-unul din cele două moduri posibile:

  1. Introducerea formulelor lichide în caneluri special pregătite. Cu cât mai multe caneluri pe care le faceți în jurul trunchiului de copac, cu atât va fi mai eficientă hrănirea.
  2. Aplicarea îngrășămintelor sub formă solidă. Pentru a face acest lucru, trebuie să îndepărtați stratul superior al solului (1-2 cm), în întregul cerc în jurul trunchi și răspândirea îngrășămintelor, și apoi re-acoperire cu pământul îndepărtat.

Cel mai adesea podzimnaya top dressing se face în al doilea mod, care este, în formă solidă. Îngrășămintele vor fi absorbite treptat adânc în sol împreună cu zăpada topită. Dar pansamentul lichid este mai relevant în perioada primăvară-vară.

Dacă vorbim despre pomi fructiferi specifici și dacă aveți îndoieli și dacă aveți nevoie să vă alimentați mărul în toamnă, răspunsul este da. Orice grădinar cu experiență vă va spune cu încredere că grija de toamnă implică udare, hrănire, și curățarea și spoială portbagaj, drapindu-l în timpul iernii și tratamentul preventiv împotriva dăunătorilor și a bolilor.

Fertilizarea suplimentară a mărului este efectuată cu îngrășăminte fosfor-potasiu. Poate fi combinat cu udare. Udarea se face în jurul perimetrului coroanei, adâncimea umidității solului este de 1-1,5 metri. Pe un copac veți lua aproximativ 10-20 găleți. Dacă nu saturați copacul cu apă, acesta poate îngheța în timpul iernii.

Pentru fertilizare, puteți cumpăra îngrășământ gata pentru fructe și plante de fructe de padure. Dar puteți să-l gătiți singuri. Pentru a face acest lucru veți avea nevoie de 1 lingura. lingura de potasiu si 2 linguri. linguri de superfosfat dublu granulat. Îi ridicăm într-o găleată de apă și se toarnă sub meri pentru 10 litri pe metru pătrat.

Cum să hrăniți tufișuri de fructe în toamnă?

Pe un exemplu de zmeură vom analiza dacă este necesar să se alimenteze tufișuri în toamnă. Ca arbori, arbuști decât să hrăniți tufișurile în toamnănevoie de hrănire regulată. Este produsă în primăvara, vara și toamna. Furajul de toamnă constă în introducerea de fosfor-potasiu și îngrășăminte organice.

Zmeura poate fi hrănită într-o astfel de schemă: îngrășământ mineral pe care îl facem în fiecare an și organic - la fiecare 2 ani. Deși puteți combina aceste două îngrășăminte și le puteți face anual împreună.

Acum, că știi ce și cum să se hrănească pomii fructiferi de toamnă și arbuști, randamentul de gradina ta este excelent - plantele vor suferi o mare iarna, și de primăvară vor fi prevăzute cu toate substanțele nutritive necesare pentru un bun început al sezonului de creștere.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + 3 =