Decorative dovleac

De multe ori un dovleac decorativ este folosit pentru a planta site-ul. Poate servi ca o acoperire pentru garduri vechi inestetice sau pentru vestiare, împletindu-le cu o viță puternică. Deja în mijlocul verii, planta produce flori galbene de culoare galben-portocalie, care sunt polenizate, și ne oferă o varietate de dovleci care servesc ca decorațiuni pentru curte, acasă și pentru artizanat.

Cultivarea decorative de dovleac

Plantarea și îngrijirea pentru dovleacul decorativ nu este diferită de ruda comestibilă. Această plantă îi plac locurile însorite cu elemente nutritive bogate în sol. Este bine să aducem gunoi de grajd din toamnă înainte de plantare, iar în primăvară, humus.

În regiunile calde, semințele sunt semănate în sol undeva la mijlocul lunii mai, iar în cazul în care este rece, este de dorit să crească un dovleac prin răsaduri, plantate la începutul lunii iunie. Pentru planta este important să se slăbească mai întâi solul și absența buruienilor, iar apa va fi suficientă o dată pe săptămână.

Practic, dovleacul decorativ este țesut, forma de arbuști este foarte rară și, prin urmare, suportul va avea nevoie de unul puternic, deoarece planta ajunge la patru metri în lungime, iar fructele în cantitate totală au o greutate destul de mare.

În toamnă, înainte de debutul înghețului, dovlecii sunt îndepărtați, deoarece după înghețul înghețat aceste fructe nu sunt stocate. Până în acest moment, strălucitoare și foarte variate în culoare și formă, fructele sunt decorate cu grădini și foișoare de ferme private.

Este posibil să mănânci un dovleac decorativ?

În diverse surse se întâlnesc informații conflictuale. Cineva susține că există anumite soiuri pe care le puteți mânca, dar nu fructe vechi, altele cu exactitate, pentru contrariul. Concluzia este simplă - există numeroase soiuri pentru alimente, deci dacă pachetul nu indică faptul că soiul este potrivit pentru consum, atunci lăsați dovleacul decorativ să rămână astfel.

Gradul de dovleac decorativ

Există o mulțime de soiuri pentru astăzi - dovleci portocalii, verzi, galbeni, multicolori:

  • sortați "Orange" - fructe portocaliu strălucitor de 200-300 de grame, pe fundalul unui verde de smarald, care arată foarte exotic, iar după colectare devine un decor excelent pentru sediu;
  • lagenariya sau dovleac-sticla este o planta interesanta, Cultivarea decorative de dovleaccare pot fi cultivate de orice fel, plasând fructe tinere neformate cu un vas, a cărui formă va avea un dovleac în urma;
  • "Cronen" - un squash decorativ de formă aplatizată, cu vârfuri ascuțite, seamănă cu o stea sau coroană și poate fi de două culori, galben sau verde;
  • "Baby's Boo" - albul mic preia 10 cm în diametru;
  • "Klein bicolor" - fructe foarte frumoase în două culori.

După colectare, dovleacul decorativ este uscat fără acces la razele soarelui, astfel încât să nu se întunece și să-și păstreze nuanța suculentă. Fructele mari trebuie să fi reușit în mijloc, iar micul nu este necesar.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

87 − 81 =