Decupaj pe plastic

Decoupage este o tehnică populară de decorare, care se bazează pe atașarea unei imagini, a unui ornament sau a unei imagini întregi la o varietate de obiecte și apoi acoperirea cu lac pentru a le asigura și a le păstra. Această tehnică, apropo, este veche, provine din Evul Mediu. Dar din când în când a devenit din nou populară. Așa sa întâmplat în zilele noastre. Lipirea elementelor decorative este posibilă pe diverse suprafețe: sticlă, lemn, metal. Vom vorbi despre cum să decoupage pe plastic.

Decupaj pe materiale plastice pentru începători: fundamentele principiilor de bază

Decupajul pe plastic implică decorarea tuturor suprafețelor din plastic - capace, borcane, cutii, stilouri, sticle. Există multe opțiuni: pot fi un caz de capse, un creion, o cutie din maioneză, chiar și mouse-ul computerului etc.

Decupaj pe fotografie din plastic 1

În plus față de subiect, pregătiți o altă lucrare specială pentru decupaj. Este foarte subtil. Se poate înlocui ușor cu servetele subțiri cu desene. În plus, pentru decupaj pe plastic, stocați cu foarfece, o pensulă, un lac acrilic și un adeziv PVA.

Decupaj pe materiale plastice: tehnică

Dekupazh pe plastic este destul de simplu, în comparație cu această tehnică pe lemn sau sticlă. Să luăm în considerare toate etapele mai detaliate pe un exemplu concret. Să încercăm să decorăm un vas din plastic pentru o floare de interior. Alegeți o hârtie interesantă cu modelul original, astfel încât capacitatea dvs. de culori să fie neobișnuită.

Decupaj pe fotografia din plastic 2

Deci, să începem:

 1. Dacă oala nu este nouă, curățați-o de murdărie, secreții ale pielii și etichete. Spălați recipientul cu un detergent de spălare vase, apoi degresați suprafața, tratându-l cu alcool.
 2. Desfaceți hârtia și atașați-o la vas.

  Decupaj pe fotografia din plastic 3

  Măsurați cantitatea de hârtie de care aveți nevoie și tăiați cu foarfecele puțin, cu o marjă de 1-1,5 cm.

 3. Aplicați adezivul PVA cu o perie.
 4. Decupaj pe fotografia din plastic 4

  Pe o foaie atât de mare de hârtie este mai rapidă și mult mai convenabilă să nu lucrați cu o perie mică subțire, ci cu una largă. Dacă decorați obiecte din plastic cu modele mici, aplicați adezivul mai bine, bineînțeles, cu o perie subțire.

 5. Apoi continuăm cu cea mai importantă parte a decupajului pe hârtia de lipire din plastic. În timp ce țineți vasul, atașați ușor hârtia, încercând să nu lăsați faltele. Marginea hârtiei trebuie lipită la celălalt capăt. În partea inferioară a vasului, marginea trebuie să fie înfășurată și lipită pe fund.
 6. Decupaj pe fotografia din plastic 5

  Îndreptați cu atenție ridurile cu o perie dacă aveți.

 7. Lăsați vasul să se usuce timp de 30 de minute.
 8. Apoi acoperiți suprafața hârtiei cu lac acrilic și lăsați-o să se usuce din nou.
 9. Odată ce vopseaua sa uscat, vasul poate fi utilizat în scopul propus.

Decupaj pe fotografia din plastic 6

După cum puteți vedea, decupajul pe plastic nu este complicat. Dar cum se transformă lucrurile obișnuite, aparent? Dacă doriți, veți putea să stăpâniți în continuare decupajul voluminos (fără îndoială, dați un punct culminant lucrurilor de zi cu zi) și chiar decupajul pantofilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

8 + 1 =