culegerea de pere în toamnă

În grădinărit, pomul fructiferilor este dat un rol important, deoarece îngrijirea la timp și adecvată vă permite să creșteți randamentul și calitatea fructelor. Îndepărtarea ramurilor inutile conduce la faptul că instalația este mult mai bine dotată cu aerul și lumina necesară. Dacă v-ați întrebat dacă trebuie să tăiați pere în toamnă, vom încerca să răspundem în detaliu.

Sezonul de recoltare de pere

Sezonul, când poți tăia o pere, nu vine doar o dată pe an. Cel mai adesea, copacii sunt tăiați în primăvară, când înghețul sa încheiat deja, iar vegetația nu a început încă. Tunsul de primăvară are scopul de a scăpa de ramurile care au suferit în timpul iernii, acestea vor împiedica dezvoltarea lăstarilor. Tunderea pere toamna este, de asemenea, o etapă importantă de îngrijire, deoarece înainte de sezonul rece, copac ar trebui să stoc pe elemente nutritive și ramuri suplimentare nerentabile preluate o parte a forțelor, ceea ce face bec expus. Întrebarea despre cum să tăiați o pere în toamnă este mai relevantă pentru clasele timpurii și mijlocii ale acestei culturi. De obicei întreaga procedură se efectuează de la începutul lunii septembrie până la primele înghețuri. Unii experți spun că este posibilă și o tăiere a unei pere în iarna, deoarece într-o perioadă de pace adâncă, copacul nu suferă daune, dar este foarte periculos să o facă în înghețuri grave.

Formarea și întinerirea perelor de tăiere

Orice tăiere a unui copac are indicarea clară. În cazul în care tăierea ușoară și formarea de pere sunt efectuate anual, apoi tăierea întineritoare este necesară numai pentru copacii mai în vârstă de peste 10 ani. Modelarea tăierii vă permite să scăpați de ramuri rău și bolnav în timp util și, de asemenea, să împiedicați creșterea perelor în sus, astfel încât să fie mai convenabil să se recolteze. Intensitatea tăierii anuale este direct legată de gradele de pere, care sunt în creștere, în vârstă mijlocie și în creștere slabă. Întărirea tăierii se efectuează numai dacă calitatea culturii este redusă semnificativ și nu numai copacul a ajuns la vârsta de 10 ani.

Reguli de recoltare a pereilor

Tăierea corectă a unei pere are nevoie de o mulțime de cunoștințe și de efort, deoarece ignoranța poate duce la daune grave copacilor. Înainte de a începe, aflați cum să tăiați corespunzător o pară în toamnă.

  1. Nu puteți tăia copacul prea mult la un moment dat, deoarece activează toate forțele pentru restaurare urgentă și va elibera o mulțime de lăstari verticale care, peste un an sau doi, vor depăși înălțimea anterioară. Este mai bine să împărțiți întreaga procedură în două etape - pentru a tăia piesa acum, iar restul pentru a tăia numai anul viitor.
  2. Mai întâi de toate, lăstarii care cresc din trunchi la un unghi ascuțit sunt îndepărtați. Apoi scoateți verticala, care sunt paralele cu trunchiul.
  3. Înlăturarea ramurilor este importantă pentru a nu tăia excesul, dar nu lăsați pumnii. Punctul de referință ar trebui să servească ca un influx circular de coajă, care este clar discertabil la baza ramurii. Există acolo că există țesuturi care pot vindeca rapid și repara un copac. Dacă lăsați un bont proeminent sau faceți o tăietură în profunzime, rana va fi dificilă și lungă pentru a se supraaglomera.
  4. cum să cultivați o pară în toamnă

  5. Tehnica de tăiere a ramurilor mai groase de 3 cm ar trebui să fie următoarea - mai întâi cuiul este făcut de jos, și apoi este deja posibil să văzut de sus. În caz contrar, coaja de sub ramura poate fi deteriorată, atunci când nu a terminat complet ramura se va sparge sub greutatea greutății sale.
  6. După tăierea perelor, siturile de scurgere trebuie tratate imediat cu un grătar de grădină sau cu o altă soluție specială. În caz contrar, copacul va începe să "plângă", subliniind sucul și acest lucru va atrage insectele dăunătoare și va slăbi copacul.
  7. După tăierea părului, nu trebuie să-l hrăniți, deoarece pomul însuși va începe să se revigoreze intens, trăgând maximum de nutrienți din rădăcini.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 80 = 85