Butași de butași de trandafiri

Cea mai fiabilă modalitate de a obține acel trandafir pe care l-ați dorit este propagarea prin butași. Dacă doriți să creșteți șansele de înrădăcinare, ar trebui să efectuați kilturi. În ce constă acest proces, vom arăta în acest articol.

Decuparea trandafirilor

Kilchevanie este o procedură, ca urmare a căreia activează creșterea și formarea rădăcinilor. Se compune că partea superioară a unui tulpină ar trebui să fie în loc mai rece, iar partea de jos - cald și umed. Se poate realiza în două moduri: în interior sau într-o groapă. Să ne uităm la modul în care fiecare dintre ei este condus.

Indulgență în cameră

Pregătită din butașii de toamnă ar trebui să fie luat la mijlocul lunii februarie și a pus într-o cameră caldă. Apoi procedăm după cum urmează:

 1. Tăiați spinii în jumătatea inferioară și apoi actualizați ambele felii.
 2. Îndepărtați tăierea inferioară într-o unealtă care stimulează creșterea rădăcinii. Puteți lua Kornevin, Epin sau Heteroauxin.
 3. Luăm o cârpă de bumbac și o umezi. După aceea, ne împachetăm butașii în ea. Facem acest lucru după cum urmează:
  • luați 1 tăiere și puneți-o pe marginea materialului, astfel încât acesta să fie de numai 10-12 cm;
  • Îl înfășurăm cu o cârpă o dată;
  • am pus următoarea încă tăiere și, de asemenea, înfășurăm. O facem cu toate buzunarele de trandafiri.
 4. Acoperiți cârpa umedă cu o pungă de plastic și o legați cu o frânghie.
 5. Secțiunile superioare sunt tratate cu grădină, astfel încât să nu se usuce.
 6. Am pus pachetul timp de 3-4 săptămâni pe pervazul ferestrei, astfel încât partea superioară să fie mai aproape de fereastră, iar cea inferioară - deasupra bateriei. Astfel, la tăietura inferioară se formează o formațiune (calus), din care apoi vor apărea rădăcinile și partea superioară va rămâne în repaus.

Kilchevanie în groapă

Același lucru se poate face într-o gaură superficială la începutul primăverii. Pentru a face acest lucru, cu 30 de zile înainte de data preconizată de plantare, așezăm butașii în gol pe verticală cu "capul" în jos, astfel încât capetele să fie 10-12 cm deasupra nivelului solului. butași de butașiDupă aceea, le umplem cu un strat de 15 cm de turbă, nisip, compost sau orice alt material de muls care păstrează căldura. Pentru cel mai bun efect, puteți acoperi partea superioară cu sticlă sau film transparent din polietilenă.

Tăierea inferioară se va încălzi de la soare, iar partea de sus va rămâne în frig, deoarece pământul nu va avea timp să se încălzească. Ca urmare, rădăcina va apărea pe butași și puteți începe plantarea.

Kilchevanie trandafiri - e destul de simplu procedură, care ajută la o mai bună înrădăcinare. Se mai numește și butași prin metoda Burito.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

6 + 2 =