Dexafort pentru pisici

La fel ca toate animalele domestice, pisicile se pot îmbolnăvi și, din păcate, nu există nici o modalitate de a face fără utilizarea medicamentelor. Când în corpul unui animal de companie există anumite procese inflamatorii, de multe ori medicul veterinar numește medicamentul Dexafort pentru a trata boala.

Acest instrument este folosit nu numai pentru pisici, ci pentru multe alte animale. Se eliberează sub formă de suspensie apoasă, în sticle de sticlă, cu dopuri din cauciuc și capace de aluminiu. Dexafort pentru pisici este unul dintre cele mai eficiente medicamente de mare viteză, datorită cărora a devenit foarte popular. Mai multe detalii despre proprietățile acestui medicament vom spune în articolul nostru.

Dexafort pentru pisici - instruire

Instrumentul este fabricat pe bază Deksometazona - o substanță care este un analog de cortizol - un hormon produs de glandele suprarenale. Datorită acestui organism hormon este capabil să se ocupe cu diferite tipuri de inflamație, melasă, și are (sedativ) efect antialergic și antiinflamator.

Cel mai rapid efect din utilizarea Dexafort pentru pisici este obținut datorită conținutului de fenilpropat în suspensie. Datorită acestui fapt, sângele se poate "satura" cu dexamitazonă în 60 de secunde după aplicare, care este eliminat treptat din organism prin urină și fecale.

Pentru tratamentul complet, medicamentul este administrat o singură dată sub piele sau intramuscular. Și deoarece suspensia poate fi delaminată, sticla trebuie agitată înainte de utilizare. După deschiderea pachetului, medicamentul rămâne utilizabil încă 8 săptămâni.

Conform instrucțiunilor pentru Dexafort pentru pisici, doza pentru o singură aplicare este de la 0,25 până la 0,5 ml. Cu toate acestea, uneori se întâmplă că trebuie să re-administrați medicamentul, acesta poate fi făcut numai după 7 zile după prima injecție. În timpul tratamentului inflamațiilor deosebit de complexe, medicamentul trebuie utilizat în asociere cu antibiotice care au o gamă largă de efecte.

Deksafort veterinar pisica atribuie, în cazul în care animalul se observă eczeme, dermatite, alergii, mastitei acute (inflamația sânului). De asemenea, atunci când lichidul mamă format ca urmare a traumatismelor, boli ale articulațiilor, astm, artrita, osteoartrita, artrita reumatoida.

Cu toate acestea, în ciuda listei impresionante de boli pe care Dexaforte pentru pisici le poate elimina, acest medicament are, de asemenea, o serie de efecte secundare. De exemplu, una dintre cele mai frecvente reacții ale corpului la medicament este creșterea formării urinei, animalul începe să meargă la toaletă mai des. Apetitul crește, de asemenea, și crește setea. În cazul în care medicamentul este utilizat pentru o lungă perioadă de timp, animalul poate incepe sa se dezvolte sindromul Cushing, osteoporoza apare de multe ori, pisica poate începe să meargă chel, se simt somnoros, oboseala si pierde in greutate.

Dexafort pentru pisici1

Printre contraindicațiile pentru utilizarea Dexafort pentru pisici este sarcina (în special 1 și 2 trimestre); diabet zaharat; osteoporoza; insuficiență cardiacă și rinichi; prezența bolilor virale și a fungilor; leziuni ulcerative ale tractului gastrointestinal. Nu utilizați dexafort pentru pisici înainte sau după vaccinare și pisici care alăptează. Dacă animalul are o sensibilitate crescută la substanțele care alcătuiesc medicamentul, nu vă disperați. Analogii moderni ai lui Dexaforta pot servi drept o înlocuire demnă pentru el. Un număr de "înlocuitori" include preparatele: Vetom, Kolimitsin și Virbagen Omega. Dexometazona poate, de asemenea, înlocui complet Dexafort, dar acest medicament va trebui să fie înțepenit mai des.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 64 = 68