Euphorbia multifloroasă

Euphorbia multifloroasă, poate, cea mai frumoasă dintre toate tipurile de molochae perene. Schimbă culoarea în spectrul galben-verde, formând un efect decorativ incredibil de frumos.

tulichina Polyanthous este un arbust sferic, format din mai multe linii în înălțimea tijei de 40-50 cm. Frunze oblong-ovale sunt de până la 8 cm, este uniform dispusă pe bucșa tulpini.

Fiecare împușcare se termină cu inflorescențe galben-auriu, care sunt înconjurate de frunze răsucite. Aceste frunze superioare conferă decorativității plantelor. În timpul sezonului, se schimbă treptat culoarea de la verde deschis la galben strălucitor.

Euphorbia: plantare, creștere și îngrijire

În principiu, planta este propagată prin plantarea tufișurilor foarte crescute. Ele sunt împărțite în primăvară sau la începutul toamnei. Astfel, tufișurile plantate cresc într-un singur loc până la 10 ani. Grijă pentru ei este foarte simplu: ei trebuie să fie umplut cu humus în fiecare primăvară și udat în timpul sezonului uscat. În septembrie, tufișurile de lapte sunt tăiate.

O altă modalitate de a planta tufișuri este de a semăna semințe care coacă în iulie. Cu toate acestea, această metodă nu dă un mare descendent decorativ, deci este preferabil să propagăm încă planta într-un mod vegetativ.

Foarte frumos tufișuri de lapte multifloral uite în compania cu brazdă, juniper și tuja globulară. Cu toate acestea, tufișurile arata bine pe cont propriu, în special plantate în grupuri.

Îngrijirea laptelui este foarte simplă, planta tolerează seceta și înghețul. Dar, cel mai bine, se dezvoltă pe sol fertil, cu condiția să fie suficient de umezit.

În general, spurge multiflorous este o plantă ornamentală excelentă, care nu necesită mult efort în plantare și îngrijire, datorită căreia este foarte populară în grădini de flori și grădini de rock.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

49 − = 40