pansament de top de cireșe în primăvară

Dacă sunteți entuziast cu privire la grădinărit, atunci, firește, doriți să obțineți un randament bun, adică o recoltă bogată. Desigur, totul nu se va întâmpla, va trebui să faceți o mulțime de eforturi: să aveți grijă de plante, să le tăiați în timp, să le udați, să le hrăniți, mulci. Doar în acest caz puteți conta pe un rezultat excelent. Și pentru copaci, îngrijirea este la fel de importantă ca și plantațiile anuale.

Pansamente de primăvară de cireșe

Deși perioada cea mai favorabilă pentru fertilizarea nu numai cireșelor, ci și a altor copaci este toamna, totuși importanța hrănirii primăverii nu poate fi subestimată. Când toate lucrurile vii încep să se trezească, este nevoie de o forță de dezvoltare, de înflorire activă și în viitor - fructuoasă. Așadar, alegerea îngrășământului potrivit este extrem de importantă. Mai ales când vine vorba de răsaduri de cireș.

Ce fel de îngrășământ face cireșele ca în primăvară?

Toți grădinarii știu că toate îngrășămintele sunt împărțite în organice și minerale. Organic constă în substanțe care contribuie la creșterea rapidă a plantelor prin îmbunătățirea stării solului. Îngrășămintele organice sunt turbă, humus, compost, gunoi de grajd și așa mai departe. Produsele minerale includ compuși anorganici care conțin substanțe nutritive vitale.

Și primul element, cireșele necesare în primăvară, este azotul. El joacă un rol imens în formarea copacilor tineri. Îngrășămintele de azot sunt uree, calciu și azotat de amoniu, sulfat de amoniu. Este extrem de important să se calculeze corect rata de azot și să nu o depășească, în caz contrar, veți obține efectul opus - în loc de copaci cu flori în grădină sunt plante furajere imature, neproductive.

Ea este, de asemenea, un nutrient important - potasiu fosforic. Este deosebit de relevant după debutul a 3 ani de cireșe. Aceste substanțe stimulează creșterea copacilor prin îmbunătățirea nutriției acestora.

Tehnologia corectă de alimentare cu cireșe în primăvară

Tehnologia alimentării cireșelor în primăvară depinde, în primul rând, de vârsta copacilor. Deci, dacă plantați doar un răsad, atât de multe elemente nutritive sunt puse în groapă pentru a face suficient timp de 3 ani. Cu toate acestea, la plantare, azotul nu este așezat, dar din moment ce este extrem de necesar, atunci în primăvara următoare după plantare, trebuie să împrăștiați 120 grame de îngrășământ mineral în jurul trunchiului și să-l sigiliți cu un sol umed de 10 cm.

De asemenea, o modalitate bună de a îmbunătăți creșterea unui copac tânăr - de trei ori în timpul lunii mai, îl fertilizați cu uree. În același timp, proporția sa este de 20-30 grame la 10 litri de apă. În plus față de udare, trebuie să slăbiți solul.

Pentru al patrulea an după plantare, sistemul de rădăcină este deja destul de bine format, deci vor fi necesare mai multe îngrășăminte. În prealabil, este necesar să se realizeze brățări de inel la o lățime de 30 cm pe lățimea unei coroane, pentru a se umple cu 150-200 grame de uree și pentru a umidita solul.

După al cincilea an, în plus față de îngrășămintele azotate, cireșele au nevoie de superfosfat, cenușă de lemn (sticlă), sare de potasiu și humus (găleată). După cel de-al optulea an de viață, toate ratele de îngrășăminte de mai sus trebuie să fie majorate de trei ori.

Cel mai bun moment pentru fertilizare

ce fel de rochie de sus este cireșe

Primul pansament de primăvară este produs înainte de începerea înfloririi. Și ca îngrășământ folosiți azot, nitrat și uree. Îngrășământul este produs prin metoda rădăcinii, adică substanțele sunt aplicate direct pe sol și nu pe coroană prin pulverizare.

Adăugarea cireșelor în timpul înfloririi se efectuează și sub rădăcină sau mai degrabă în trunchiuri. În această perioadă este util să se facă nu numai azot, ci și organic (găină de pui sau îngrășământ verde).

După înflorire, cireasa este alimentată în principal cu materii organice - gunoi de grajd sau amestecuri organice speciale. În timpul verii, se face pansament de cireșe de la cireșe după înflorire cu preparate care conțin azot.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + 1 =