Flamingo chimvale

Tsihlazomy Flamingo sau tsihlazomy chernopolosaya sau Heros nigrofasciatus face parte din Perciformes ordine, Cichlidae de familie specii de pești flamingo. Populeaza acest pește în apele din America Centrală, Guatemala, Honduras, poate fi găsit în Costa Rica, Nicaragua, Panama, El Salvador. Nu cu mult timp în urmă, au apărut cichlasuri în Indonezia. Ele sunt destul de nepretențioase și pot trăi în lacuri uriașe și în curenți mici. Dar apa trebuie să fie cu vegetație densă. Pești precum verdele și peșterile diferite, în care se ascund și se folosesc pentru a-și așeza ouăle.

Pește cichlazoma flamingo a fost numit astfel în legătură cu culoarea sa interesantă - de la lumina la roz intens. Acest flamingo cichlazom - un pește neobișnuit de frumos.

Lungimea peștelui atinge un maxim în natura de 10 cm, în acvariu -. Nu mai mult de 15 cm, dar mai ales, lungimea ei în casă nu depășește 8 cm Acesta este cel mai mic peste din Cichlidae de familie ..

Creșterea cichlasma flamingo

Peștii ajung la maturitate sexuală la vârsta de 9-10 luni. Învățătorii de acvariu trebuie să găsească sexul peștilor. Faceți-o simplu. Diferențele sexuale în cichlasele constau în mărime și culoare - femelele sunt mai mici și mai strălucitoare decât bărbații și au strălucire roșiatică de-a lungul laturilor lor. Bărbații diferă de femele printr-o frunte puternică, se pare că au "umplut o bumă".

Reproducerea durează în primăvară și vară, femelele plasează ouă de mai multe ori. Peștele poate lăsa deoparte până la 300 de ouă. După ce femelele au amânat spawnul, este necesar să așteptați câteva zile pentru ca prăjitura să urce. Femelele sunt îngrijite de caviar, iar bărbatul urmărește ordinea și păzește ambreiajul - este atât de vigilent și colectat încât poate chiar să atace plasa. Apoi, toți peștii mari ar trebui trimise la un alt acvariu, până când puiul se va arunca. Uneori, părinții cresc în mod independent prăjiturile, astfel încât nu este nevoie să le transplantați. Dar este mai bine să nu-ți asumi riscuri, pentru că unii părinți pot să mănânce ouă. Dar chiar dacă acest lucru sa întâmplat, nu vă supărați, deoarece următoarea reproducere se poate întâmpla în câteva săptămâni.

Următorul pas este transplantul de pește într-un acvariu mai mic (20-30 litri) și asigurarea lor cu aerisire puțin adâncă. Temperatura apei trebuie menținută în jurul valorii de 26-29 grade. Fry începe să mănânce în a treia sau a patra zi, este necesar să se înceapă hrănirea cu fulgi zdrobiți sau mâncare vie, infusoria.

Fii atent la flamingo cichlosome

Flamingos - una dintre cele mai pretențioase cichlide. Este un pește liniștit. Tsikhlazoma flamingo într-un acvariu coexistă cu alte rase, masculii pot fi agresivi numai în timpul reproducerii. Din stăpânul lor necesită doar un acvariu (50-60 de litri), cu o mulțime de peșteri și adăposturi. Acvariul trebuie să aibă plante plutitoare și cu creștere rapidă în ghivece. Pestii au tendinta de a sapa pamantul pentru acvariu si sub "mana fierbinte" pot avea vegetatie. Tsikhlazoma flamingo în acvariuFiltrare dorită, aerare. Apa trebuie schimbata frecvent, iar temperatura sa nu trebuie sa fie mai mare de 29 ° C. Flamingo-urile mananca alimente vii, cereale, cereale, fructe de mare. În natură, cichlazomele Flamingos preferă insecte, alge și alte plante, crustacee mici.

Pur și simplu păstrează pisoii, sunt nepretențioase, frumoase, sunt interesante de observat. Acest animal de companie este ideal pentru acvaristii incepatori. În plus, aceste pești frumosi cresc rapid. Având în vedere toate aceste calități, mulți fani au în acvarii flamingo lor, deși nu este prezent, dar nu cedeze frumusețea, grație și farmecul natural.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

8 + 2 =