Floarea hibiscus - reguli simple de creștere la domiciliu

Chinezesc trandafir - așa-numitul hibiscus de flori în oameni, deoarece înflorește cu culori strălucitoare și frumoase. Pentru a vă bucura de ele, trebuie să respectați anumite reguli privind udarea, iluminarea, îmbrăcarea, tăierea și așa mai departe. Este important ca planta să fie transplantată corect.

Hibiscus - îngrijire la domiciliu

Există anumite cerințe care trebuie luate în considerare pentru a asigura condiții adecvate pentru o bună creștere și înflorire a plantei. Utilizați sfaturi cum ar fi îngrijirea pentru hibiscus într-o oală:

 1. lumină. Un vas de flori trebuie așezat pe partea însorită, protejându-l de razele soarelui. În timpul iernii, iluminarea este recomandată de iluminatul artificial.
 2. Temperatura aerului. Hibiscus este termofil, deci este important să păstrați temperatura la 24 ° C. În vreme rece, valoarea nu trebuie să scadă sub 12 ° C. Dacă se încălzește camera, apoi ventilați.
 3. Umiditatea aerului. Floarea îi place umiditatea ridicată, așa că se recomandă să se pulverizeze frecvent. În cazul în care camera este aer uscat, atunci vor exista diferite probleme, de exemplu, mugurii nu se pot deschide. Pulverizați cu grijă, astfel încât apa să nu cadă pe flori, altfel vor avea pete și în cele din urmă vor cădea. O altă opțiune pentru a asigura o umiditate ridicată - utilizarea unui vas special cu un palet, care este umplut cu argilă expandată și umplut cu apă. Designul vasului este astfel încât fundul său nu atinge apa și acest lucru este important.
 4. hrănire. În primăvară și vară, utilizați îngrășăminte minerale o dată pe lună, în care există azot. În timpul iernii, trebuie adăugați aditivi cu fosfor și potasiu. O dată pe lună, înlocuiți îngrășămintele minerale cu o cremă de mullein sau de pasăre, diluându-l în apă într-o proporție de 1:10. O dată pe săptămână, utilizați suplimente complexe.

Cum să acoperiți hibiscusul acasă?

Pentru a vă asigura că floarea nu se usucă, este important să asigurați o udare adecvată. Hibiscus nu știe cum să păstreze umiditatea și atunci când nu îi lipsește frunzele. Este mai bine să procedați dimineața, astfel încât seara să se evapore în exces. Dacă după o adăpare abundentă în tavă există lichid, atunci trebuie evacuată. În timpul iernii și în timpul bolilor, irigarea trebuie minimizată. Udarea hibiscusului interior este efectuată de apă în picioare.

cum să hibiscus apă acasă

Cum să transplantezi hibiscus acasă?

După cumpărare trebuie să efectuați un transplant, dar dacă planta înflorește, apoi amânați procedura. Un tânăr hibiscus este transplantat în fiecare an în primăvară, mărind diametrul oalei cu 5-7 cm. La exemplarele adulte, numai stratul superior trebuie să fie actualizat. Transplantul este o parte importantă a îngrijirii și stimulează formarea de noi rădăcini. Hibiscul de floare este transplantat în conformitate cu această instrucțiune:

 1. Umeziți ușor planta și scoateți-o ușor. Curățați parțial rădăcinile de la sol și inspectați-le pentru a vă deteriora.
 2. Într-o oală nouă, se toarnă drenarea și puțin pământ. Așezați planta în centru și adăugați un substrat proaspăt, prindeți-l.
 3. La sfârșit, se toarnă și, dacă este necesar, se umple solul dacă este un fund.

Solul pentru hibiscus interior

Pentru această cultură de flori, pământul cu pH 6 este cel mai potrivit și ar trebui să aibă o reacție neutră. Grundul pentru hibiscus poate fi cumpărat în magazin sau făcut singur, amestecând patru bucăți de frunze și trei părți de teren de gazon și adăugând o parte din humus și nisip. Se recomandă așezarea în amestec a cenușii și a turbei. Este necesar să se utilizeze drenaj, care va împiedica stagnarea apei.

Care oală are nevoie de hibiscus?

Se recomandă alegerea unei flori potrivite pentru plantarea unei flori, pentru care există o serie de sfaturi:

 1. O cuvă pentru hibiscus, a cărei dimensiune ar trebui să fie potrivită pentru numărul de răsaduri, ar trebui să fie mică până la 10 cm.
 2. Capacitatea crește bine în vasele din ceramică și din cănițele din lemn. În vasele din plastic, rădăcinile se pot supraîncălzi.
 3. Pot după cumpărare trebuie să vă îmbibați pentru câteva ore în apă clocotită. Dacă recipientul a fost folosit mai devreme, acesta trebuie să fie spălat în apă curentă.

Cum să tăiem corect hibiscusul?

Că tufișul era frumos și format ușor, are nevoie de tăierea regulată a tulpinilor. Această procedură stimulează apariția unui număr mare de lăstari tineri, pe care se formează flori. Trandafirul de hibiscus implică îndepărtarea ramurilor, care au fost muguri. O altă regulă - plantele tinere trebuie să se prindă pentru a stimula ramificarea laterală. Acest lucru ar trebui făcut atunci când tufișul atinge o înălțime de 15 cm.

cum să tăiați corect hibiscusul

De ce nu infloreste hibiscusul?

Se întâmplă ca oamenii să respecte toate regulile privind îngrijirea, dar florile nu apar sau mugurii cad în jos înainte de a se putea deschide.

 1. Cel mai frecvent motiv pentru care hibiscusul nu infloreste este udarea cu apa slaba de calitate.
 2. În plus, problema poate fi cauzată de boli și dăunători, lipsa fertilizării și starea nutrițională scăzută a solului.
 3. Dacă temperatura ambiantă este ridicată în timpul amplasării mugurilor de flori și nu există suficient oxigen pentru rădăcini, atunci florile nu se formează.

Cum se face floarea de hibiscus?

Atunci când o plantă își pierde capacitatea de a înflori, acesta este un semnal că este necesar să se efectueze o actualizare. Pentru aceasta, există un set special de măsuri care activează procesul de marcare a rinichilor noi. Utilizați aceste sfaturi, ce să faceți dacă hibiscusul nu înflorește:

 1. Creați pentru uzină în condiții de toamnă și de iarnă de odihnă. În luna februarie, transferați flora într-un loc cald și însorit și creșteți treptat numărul de udare și fertilizare.
 2. Trageți tăierea înainte de trezire și chiar în perioada de dezvoltare și creștere. Îndepărtați inflorescențele și ramurile decolorate.
 3. Transplantați flora de hibiscus într-o oală nouă, înlocuind complet amestecul de sol.
 4. Respectați toate regulile de îngrijire, referitoare la udare, hrănire și așa mai departe.
 5. Atunci când planta este acoperită din abundență cu frunziș, dar florile nu apar, se recomandă reducerea cantității de fertilizare cu azot.

Hibiscus și dăunători

Cu îngrijire necorespunzătoare, este posibil să se dezvolte boli și să se atace dăunători. Principalele probleme includ:

 1. Pe un tufiș tânar pot ataca afide, pentru a face față cu care cu ușurință cu ajutorul produselor chimice speciale.
 2. Tufișurile pot fi afectate de un acarian păianjen, care poate fi curățat cu o soluție de săpun. În viitor, udarea corectă este importantă, astfel încât problema să nu se repete.
 3. O boala comuna a frunzelor de hibiscus este cloroza, in care frunzele se usuca si cad. Apare cu un exces de calciu și clor în apă, deci ar trebui apărat pentru câteva zile.
 4. Galbenirea frunzelor apare în bolile sistemului radicular, ceea ce provoacă supraîncălzirea și subrăcirea solului și încă aer uscat. Trebuie să pulverizați tufișurile și așezați vasul într-un loc răcoros.

hibiscus și dăunători

În funcție de starea florii de hibiscus, este posibil să se determine ce greșeli se fac în timp ce se îngrijește planta:

 1. Dacă solul este prea rece, atunci pot începe să-mi usucă rădăcinile și asta va duce la moartea plantei.
 2. Pe frunze erau pete de culoare roz închis - ceea ce indică introducerea prea multor îngrășăminte și lipsa de iluminare.
 3. Când frunzele încep să se prăbușească, în majoritatea cazurilor motivul este umiditatea insuficientă, temperatura scăzută a mediului ambiant și deficiențele nutrienților din sol.
 4. Galbenirea frunzelor indică o cantitate mare de umiditate sau o lipsă a acesteia. În plus, acest lucru este observat în cazul în care camera este prea rece sau, dimpotrivă, cald.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 3 = 1