Flori alstroemeria - regulile de bază ale cultivării și îngrijirii

Cele mai frumoase flori de alstroemeria pot decora un site sau un pervaz de fereastră, și încă vă rugăm să ochiul în buchete. Procesul de plantare este simplu, cel mai important este să-l respectați conform regulilor. Pentru a obține înflorire și pentru sănătatea plantelor, este important să faceți grija necesară. Există mai multe secrete la flori pentru o lungă perioadă de timp nu a dispărut în buchete.

Alstroemeria - plantare și îngrijire

Pentru o bună dezvoltare a materialului săditor și a plantelor adulte, regimul de temperatură este important, deoarece floarea este tropicală. Vara, valoarea optimă este 22 ° C, iar iarna - aproximativ 15 ° C. Temperatura minimă admisă este de 8 ° C. Descriind, condițiile potrivite pentru alstroemeria, cum să îngrijești și să plantezi, merită să te oprești și în iluminatul adecvat. Această cultură iubește multă lumină, iar ziua ușoară ar trebui să fie de cel puțin 13 ore.

Alstroemeria - crescând din semințe acasă

Semințele ar trebui să fie efectuate de la sfârșitul lunii februarie la începutul lunii martie. Merită să considerăm că florile nu vor apărea decât în ​​al treilea an. În primul rând, materialul de plantare trebuie să fie supus stratificării, iar acest proces este lung, deci durează o lună. Pentru a crește alstroemeria din semințe a avut succes, ele trebuie păstrate la o temperatură de + 2-4 ° C, iar apoi să crească treptat indicii. După stratificare, semințele trebuie să fie înmuiate timp de 6 ore în apă.

Alstromeria - cum să plantezi în primăvară pentru răsaduri?

Procesul de plantare a semințelor acestei culturi de flori nu este diferit de alte plante și include astfel de etape:

 1. Mai întâi trebuie să pregătiți un amestec de sol, combinând cele două părți ale frunzei și o parte a terenului de gazon. Agitați totul, puneți-l într-un recipient și lăsați-l ușor.
 2. Semințe, puneți-le pe pământ și le presați ușor, apoi sfărâmați solul. Se toarnă din nebulizator și se închide recipientul cu o peliculă sau sticlă și se pune pe pervazul ferestrei.
 3. Se recomandă să ventilați periodic și să vă asigurați că solul nu se usucă. Când apar lăstarile, scoateți capacul.
 4. Răsadurile alstroemeria vor fi pregătite pentru transplant atunci când amenințarea cu îngheț trece.

Alstroemeria - plantarea și îngrijirea pe teren deschis

Florile ar trebui să fie plantate într-un loc însorit, dar este permisă o jumătate de umbră. Este important să nu existe curenți și rafale de vânt puternic. Pentru a creste o floare de alstroemeria in gradina, este nevoie de pamant slab si nutritiv, iar saparea ar trebui facuta intr-o zi, adaugand compost sau gunoi de grajd.

 1. Faceți găuri astfel încât între ele să existe o distanță minimă de 0,5 m.
 2. În partea de jos, puneți un canal de scurgere, de exemplu, o râu cu pietriș și apoi turnați peste o mână de compost.
 3. Așezați răsadurile în gaură, presărați cu pământ și compactați-o. Turnați cu tărie planta.
 4. În final, se recomandă ca solul să fie măcinat prin turbă sau rumeguș.
 5. plantarea alstroemeriei și îngrijirea în aer liber

Grija pentru flori alstroemeria include mai multe proceduri obligatorii.

 1. Planta nu tolerează suprasolicitarea, deoarece rădăcinile încep să putrezească.
 2. Atunci când cultivate în care nu este nevoie de o oală de îngrășământ, dar în câmp deschis o dată pe săptămână, înainte de formarea de muguri face suplimente minerale de potasiu, și necesită amestecuri speciale pentru flori culturi cu mici cantități de azot în timpul înfloririi. Îngrășăminte organice sunt utilizate în doze minime, iar acestea ar trebui să fie bine putrezit.
 3. În timpul iernii, pentru a proteja împotriva înghețului, flora trebuie tăiată la 10 cm și apoi acoperită cu frunze căzute, rumeguș și altele asemenea. Dacă iarna este foarte înghețată, arbuștii ar trebui excavați și depozitați în pivniță până în următorul sezon.

Ce să facă cu alstroemeria dezvăluită?

Una dintre trăsăturile acestei culturi de flori - mugurii sunt deschise mult timp, datorită faptului că florile pot fi stocate pentru o perioadă lungă de timp. Pentru a buchetului plăcut ochiului, se recomandă să cumpărați crenguțe cu muguri jumătate deschise. Dacă vă interesează cum să deschideți repede acasă, atunci sfatul este foarte simplu - puneți buchetul într-o cameră caldă, dar apa însăși nu trebuie să fie caldă.

Alstroemeria - îngrijirea florilor tăiate

Florile frumoase sunt folosite pentru buchetele mono și pentru diferite compoziții. Realizând grija potrivită, vă puteți bucura de alo-stabilitate timp de două săptămâni. La alstroemeria a stat mult timp în vază, utilizați aceste sfaturi:

 1. Mai întâi scoateți frunzele inferioare din tulpini, astfel încât acestea să nu se afle în apă. În caz contrar, ele vor începe să putrezească și să devină o proliferare a bacteriilor putrefactive.
 2. Tăiați tulpinile în diagonală, îndepărtând 3 cm. Faceți acest lucru sub un curent de apă rece.
 3. Umpleți o vază cu lichid rece, adăugați puțin zahăr, dat fiind că un litru trebuie să reprezinte o lingură de lingură. lingură. Puteți folosi mijloace speciale pentru îngrijirea florilor tăiate.
 4. Nu plasați o vază sub razele directe ale soarelui, într-un loc întunecat și într-o pescaj.
 5. Pentru a schimba apa urmează într-o zi sau, în ultimă instanță, prin două. În acest moment, spălați bine tulpinile și vasul din interior. Tăiați tulpina din nou, așa cum sa spus mai sus.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

4 + 5 =