Torturer cum să lupte

Fluturașul este un fluture obișnuit de 2 - 2,5 cm, dar larvele sale provoacă anual pagube uriașe plantațiilor. Din aceasta suferă arbori și arbuști, randamentele sunt reduse semnificativ. Hai să aflăm cum să ne ocupăm de o rolă de frunze.

Cum de a recunoaște un roller de frunze?

Spărgătorii de frunze au o varietate de culori de la brun la măslin. Ei mănâncă frunze de plante, muguri de flori și cu invazie considerabilă chiar și fructe. Când se așează pe o plantă, se încurcă trestia cu o frunză și o îndoaie într-o minge de formă neregulată. Astfel de frunze sunt imediat vizibile pe un copac sau pe un tufiș, prin urmare este necesar să se inspecteze periodic plantațiile de grădină. Grădinițele își schimbă adesea locația, provocând din ce în ce mai mult rău grădinii.

Lupta cu un roller de frunze

Lupta cu o frunză trebuie să fie universală. Larvele sale pot să se deplaseze de la o plantă la alta, pur și simplu alunecând din gropi formate de ele în caz de pericol. Și cum să scapi de viermi ar trebui să știe fiecare grădinar care are grijă de plantațiile lor.

Lupta împotriva frunzei de frunze ar trebui să se desfășoare în mod regulat, atât ca o protecție a plantelor împotriva dăunătorilor, cât și ca măsură preventivă. Pentru a economisi timp, sau în cazul neglijat, daunele cauzate arborilor și tufișurilor de către o cilindru de frunze sunt făcute cu ajutorul unor insecticide speciale destinate combaterii dăunătorilor suge. Începeți tratamentul înainte de înflorirea plantelor. Aplicând o soluție de astfel de agenți ca Atom, Tod, Desant și alții, alegeți ziua în care temperatura aerului este mai mare de +10 grade. Dacă temperatura este mai mică, larvele se vor ascunde sub coaja de copac, iar insecticidul nu va ajunge la țintă. Este necesară aplicarea soluției într-o concentrație de 10 ml pentru 10 litri de apă. În funcție de mărimea plantei și de gradul de deteriorare, sunt necesare 2 până la 5 litri pe arbore.

În cazul în care omizile sunt încă acolo, atunci cea mai simplă remediere folclorică pentru rollerul de frunze va fi ruperea frunzelor afectate. Trebuie să faceți acest lucru, ținând în prealabil foaia pentru a evita zborul omidă. Poate să se scape de tine, coborând pe internet. Această metodă nu este adecvată pentru o deteriorare semnificativă a instalației. Dintre substanțele chimice, în acest caz, vor fi utilizate soluțiile Aivengo, Accord, Fatrin. O astfel de unealtă de la frunzele de frunze acționează asupra larvelor care se ascund în frunză. Aceste medicamente sunt piretroide, sunt aplicate la o temperatură de cel mult 23 grade. Dacă strada este mai caldă, ei nu vor funcționa. Aplicați-le numai în cazul în care leziunea este foarte mare.

Remedii populare

Și decât să pulverizați copacii de pe un cilindru de frunze, dacă nu doriți să utilizați agenți toxici în grădina dvs. În acest caz, în primăvara înainte de înflorire, este necesar să se pulverizeze plantațiile de grădină cu infuzii de tutun, decoctul de pelin, infuzia de cartofi sau de topi de tomate. Acest tratament trebuie repetat după plantele cu flori. Măsuri cunoscute de luptă și role de frunze de fluture. În acest scop, în coroanele copacului se atârnă bănci cu volum de cel puțin 1 litru, la o înălțime de 1,5 metri, o treime umplută cu infuzii rătăcitoare. Poate fi un compot de fructe uscate, soluție de trandafiri, pâine de pâine. Capcanele trebuie să fie atârnate noaptea, când dăunătorii fluturelui sunt cei mai activi. Cei care au căzut Măsurile de combatere a torturiicapcana insectelor este prinsă dimineața și băncile sunt îndepărtate pentru a evita obținerea de insecte utile. Fluturașul fluturelor este activ numai pe timpul nopții, în timpul zilei se află pe trunchiuri de copaci. Prin urmare, în timpul zilei pot fi pur și simplu colectate manual.

Ca mijloc de combatere a acestui dăunător, se folosesc capcane speciale din centură. Ele sunt atârnate pe un trunchi de copac în iulie și îndepărtate după recoltare și arse.

Aceste măsuri simple de combatere a unei role de frunze vă vor ajuta nu numai să păstrați planta sănătoasă, ci și să protejați cultura de dăunători.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

26 − = 24