frunze roșii pe coacăză cum să lupte

Adesea, grădinarii observă cum frunzele de coacăze roșii devin roșii, devin acoperite cu zone umflate și apoi se pliază și trec treptat. Fenomenul este destul de neplăcut și, deseori, nu este asociat cu o boală, ci devine o consecință a activității vitale a parazitilor - afide galice. Un alt motiv este dezvoltarea bolii antracnozei fungice. Hai să aflăm ce să facem, dacă în fiecare moment apare coacăzul roșu în coacăz.

Cum sa tratezi pete rosii pe frunzele de coacaza?

În cazul în care acest lucru este afidele galice, care se depune pe partea verso a foii și hrănite sucuri sale, trebuie să se lupte nu numai cu ea, dar cu transportatori - furnici gradina. Există multe modalități pentru aceasta:

  • afidele pot fi distruse cu apă săpată, infuzie de coji de ceapă sau preparare Strela;
  • alungat din droguri furnici gradina „Garden Defender“, „Fufanon“ și poate fi tufe de scorțișoară pudră sau praf de tutun;
  • pentru a atrage păsările care mănâncă afide, trebuie să plantați flori strălucitoare lângă coacăz.

Există, de asemenea, mai multe moduri de a lupta dacă coacăzul roșu frunze pe frunze de coacăze sunt de antracnoze. Se dezvoltă în condiții de umiditate ridicată, ciupercile se iarnă perfect peste rămășițele de frunze sub tufișuri de coacăz și se răspândesc ușor cu insecte și apă.

Pentru a determina faptul că frunzele roșii au apărut pe coacăze negre și roșii doar din cauza acestei boli, destul de ușor - în primul rând pe frunze apar pete brun roșietice, care în cele din urmă „crawl“ pe foaia, rezultând un total frunze înroșire rosu sau orice alte coacaze.

Pentru o plantă, boala este foarte periculoasă, deoarece frunzele pot cădea chiar și numai cu câteva pete roșii. În primul rând, frunzele inferioare sunt afectate, care sunt mai aproape de ciuperca de iernare, apoi restul de tufiș este infectat treptat. Vârful bolii apare la sfârșitul lunii iulie - august.

pe coacăz roșu frunze pete roșii cum să lupte

Deci, cum să ne ocupăm dacă pe frunzele coacăzului există pete roșii:

  1. In fiecare toamna, aveți nevoie pentru a colecta și arde toate frunzele căzute și solul în tufișuri să sape 10 cm. De asemenea, toate buruienile de lângă tufiș care urmează să fie distruse.
  2. Dacă găsiți primele semne de antracnoză, trebuie să pulverizați arbuștii cu "Fitosporin". Acordați o atenție deosebită suprafețelor inferioare ale frunzelor. Tratamentul trebuie repetat în toamnă.
  3. La începutul primăverii și toamna târzie, tratați tufișurile cu o soluție de nitrafen de 3%.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + = 16