răsuciți frunzele de castraveți ce să faceți

Cristale castraveți - un vis al fiecărui proprietar al unei grădini mici. Sunt de acord, recolta ta este întotdeauna mai gustoasă decât legumele de pe piață. În plus, cultivarea de castraveți - este aproape insuficient. Este adevărat, uneori, grădinari se confruntă cu unele probleme. De exemplu, una dintre cele mai frecvente este răsucirea frunzelor din plante.

De ce sunt frunzele curlate în castraveți?

Cea mai obișnuită cauză pentru care castraveții sunt frunze tinere răsucite este lipsa substanțelor nutritive esențiale, cel mai adesea azot, magneziu, calciu sau sulf. Același fenomen apare și datorită lipsei de umiditate și de secetă: în vreme caldă, planta trebuie să răsucească foaia în tub, reducând astfel zona de evaporare. În plus, frunzele de castraveți sunt curbate și uscate datorită unei boli virale sau a unui dăunător, de exemplu, viermii, afidele etc. Când cresc la fel într-o seră, castraveții reacționează astfel la umiditate ridicată.

Frunzele de castraveți se răsucesc - ce ar trebui să fac?

Este clar că metodele de tratare a unei legume preferate depind de cauza care a cauzat plierea frunzelor:

  1. Dacă bănuiți că animalele dvs. de companie răspund astfel la o lipsă de umiditate și secetă, acțiunile dvs. ar trebui reduse la următoarea. Mai întâi, împrăștiați cu atenție în jurul rădăcinilor plantei. Apoi se toarnă abundent pe solul paturilor. Și, apropo, nu uitați să acoperiți terenul cu mulci pentru a reduce evaporarea umidității. Pentru a elimina stresul în plante, pulverizarea sau udarea cu o soluție de biostimulator, de exemplu, Epin, Regoplant, Biolan, Radostim și alții, vă vor ajuta.
  2. În cazul în care aveți toate premisele că frunzele de castraveți sunt curbate în interior și palide din cauza lipsei de nutrienți, va trebui să faceți fertilizarea suplimentară necesară. Un rezultat bun este după introducerea unui îngrășământ complex, de exemplu, Diammofos, Sudarushka, Agricola, Master și alții. Agentul este diluat în apă conform instrucțiunilor sau introdus în sol sub formă de pulbere. Este important să nu exagerați! Apropo, pulverizarea simplă a porțiunii de sol a castravetei cu o soluție de îngrășământ slab ajută.
  3. Dăunătorii sunt o problemă separată. Cel mai adesea există o afide de pește și de pepene galben, ale căror colonii se așează pe părțile interioare ale frunzelor. În ceea ce privește tratamentul, atunci când castraveții sunt frunze răsucite, multe grădini de legume experimentate recomandă prelucrarea paturilor cu o soluție de săpun de rufe. Se prepară dintr-o găleată de apă și 150-200 g de șervețele de săpun. Un rezultat bun al dăunătorilor este așa-numita liană, obținută prin amestecarea în 10 litri de apă, 50 g de săpun măcinat și 200 g de cenușă de lemn. Dacă nu doriți să vă deranjezi cu pregătirea soluțiilor, achiziționați un insecticid la un magazin specializat, de exemplu, Metaphos, Dash, Carbophos, Kinmiks, IntaVir și altele. Totuși, rețineți că aceste substanțe chimice pot fi folosite doar cu trei săptămâni înainte de ovar, deoarece sunt toxice și se pot acumula. Biopreparatele sunt considerate sigure, de exemplu, Bitoksibatsillin, Fitoverm, Aktofit. Prin castravete bucle frunze decât să se vindeceDouă zile după tratamentul fructelor pot fi consumate în siguranță.
  4. Castraveții, pliați într-un spațiu închis, datorită temperaturii înalte și a stratului de apă rece, sunt tratați cu aerul frecvent al serii și slăbirea solului. Este important să se stabilească regimul corect de temperatură și udarea.
  5. Dacă vorbim despre cum să pulverizați castraveți, dacă frunzele sunt răsucite din cauza unei boli virale a mucegaiului pulverulent, atunci puteți încerca perfuzia de mullein diluând-o cu o parte cu 4 părți de apă. De la mucegaiul praf fals, ajută să stropiți cu perfuzie de cenușă de lemn (1 lingură diluată într-un litru de apă clocotită) sau lichid Bordeaux.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 3 = 6