Gourd Dovleac

Soiurile de dovleac există destul de mult. Alegerea care unul pentru a planta pe parcelă acasă, să acorde o atenție la o varietate de dovleac cum ar fi lagenariya, este, de asemenea, o cocoș, un dovleac de dovleac, castravete indian sau calabash.

Dovleacul nu este doar o legumă delicioasă, ci și foarte utilă. Este un depozit real de vitamine, carbohidrați și minerale. Această plantă este bogată în celuloză, datorită căreia are un efect benefic asupra funcționării intestinului. Fructele gâtului au multe alte proprietăți utile: elimină zgurii, previne scleroza și obezitatea și chiar împiedică creșterea tumorilor.

Numai fructele tinere, necoapte de lagenaria sunt comestibile. Când se coacă, ele formează o coajă puternică, ca o hrană complet inadecvată.

Interesant, fructele acestui dovleac sunt folosite nu numai pentru mâncare. Feng Shui talismanii fac ciuperci din cana, iar în țara natală a acestei plante, în Africa, fructele coapte sunt folosite ca recipiente pentru hrană și apă și chiar și pentru spații pentru instrumente muzicale.

Creștere de dovleac

Un castron mic se referă la soiuri de dovleac nepretențioase. Poate fi cultivat pe aproape orice sol, cu excepția zonelor umede și a celor unde masa de apă este prea mare. Nu-i place acest soi și vânturi puternice, astfel încât lagenarii sunt de obicei plantate de-a lungul gardurilor, caselor sau halelor. Cu toate acestea, nu necesită un pat separat, deoarece această plantă este bine garnituri și poate fi utilizată ca material de etanșare cu leguminoase sau cartofi.

Pentru a obține fructe mari dovleac de fructe de acest soi este recomandat să fertilizeze cu humus (înainte de plantare), îngrășăminte minerale (din toamnă), și, de asemenea, în timpul sezonului de grăsime de pasăre sau cenușă.

Timpul și modul de plantare a guta, precum și alte tipuri de dovleac, depinde de regiune. Dacă în regiunile sudice semințele pot fi plantate direct în sol deschis la sfârșitul lunii mai, atunci în banda de mijloc dovleacul este de obicei cultivat prin răsaduri. Când se plantează, fiecare gaură trebuie fertilizată cu gunoi de grajd, apoi se pune un strat de sol nutritiv, se plantează răsadurile și se acoperă fosa. Acest lucru nu va permite solului să se usuce rapid și vă va salva de la udarea zilnică (trebuie să știți că planta foarte îndrăgit de udare regulat cu apă caldă).

Pentru a crește o lagenarii de dovleac Lengeraria dovleacpoate fi atât vertical cât și orizontal. În primul caz, este de dorit de a lega lăstari lungi la suport atunci când ajunge la 1 m lungime, iar în al doilea jartiera nu este necesară, dar un dovleac de fructe trebuie să se stabilească o foi de placaj sau ardezie pentru a preveni deteriorarea acestora. Interesant, uneori, pentru a da dovleac o formă specifică, acesta este plasat într-un martor de lemn special.

De asemenea, nu uitați de astfel de momente de îngrijire cum ar fi slăbirea, umflarea (în faza a 6 frunze), ciupirea vârfului tijei principale și îndepărtarea ovarelor în exces (de obicei, lăsați 3-5 fructe).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 1