grădina de grădină

Pentru a lucra în grădină și în gradina grădinarii au nevoie de multe unelte diferite: secatori, foarfece, greble, lopeți, tocătoare și multe altele. Toate acestea au ca scop cultivarea solului și înmulțirea plantelor, însă pentru comoditatea transferului de materiale se utilizează o roată de grădină sau un cărucior. Este folosit pentru transportul obiectelor mici, vrac sau mic, cum ar fi pământul, nisipul, materialul muls, răsadurile la distanțe mici.

Pentru a vă ajuta să utilizați roaba pentru a lucra în grădină și în grădină, ar trebui să studiați principalele caracteristici ale copiilor oferite spre vânzare și să alegeți un model potrivit în funcție de nevoile dvs.

Tipuri de roabe de gradina

În funcție de numărul de roți grădinile din grădină sunt:

 • cu o singură roată - foarte ergonomică și manevrabilă pe platforme inegale și într-un spațiu limitat, dar greutatea încărcăturii transportate este simțită mai mult și o roată uneori intră adânc în solul moale, ceea ce face dificilă conducerea;
 • cu două roți - sunt stabile pe orice sol, se mișcă foarte ușor, greutatea încărcăturii în timpul transportului nu este practic simțită, dar au o manevrabilitate mai rea, deoarece au nevoie de mai mult spațiu pentru a se întoarce.

pe forma corpului Autovehiculele sunt:

 • trapezoidală (cu partea frontală zimțată);
 • cu un fund pătrat.

Pentru fabricarea corpului roabei, metalul galvanizat de grosime mică (de la 0,6 mm la 1 cm) și oțelul este utilizat în principal, modelele de plastic sunt mai puțin frecvente.

Cum de a alege o roabe de gradina?

Oamenii care nu au folosit anterior o roabă de grădină, este foarte dificil de a face alegerea potrivită, așa că este recomandat să urmați sfatul grădinarilor experimentați și să acordați atenție următoarelor caracteristici principale:

 1. roți - trebuie să ia în considerare diametrul lor, deprecierea depinde de ea, mai multe roți (35 la 45 cm), cu atât mai bine. Acum opțiunea cea mai practică este considerată roțile pneumatice pe jantă metalică, deoarece acestea asigură o mișcare ușoară pe orice suprafață.
 2. mânere - ar trebui să fie lung cu o suprafață din plastic ondulat, iar distanța dintre ele ar trebui să fie plasată în liniște corpul.
 3. dimensiuni - Roabele de grădină vin în diferite dimensiuni, prin urmare, pentru a determina lățimea lor maximă, este necesar să se măsoare căile prin care va fi necesar să treacă cu roaba (deschiderea ușii în șopron, portieră, lățimea șinei).
 4. roominess - această cifră indică volumul maxim care poate fi transportat într-o roabă dată, de obicei se calculează de la 65 la 130 l.
 5. nervură - crește rezistența pereților și a fundului corpului, dar pentru transportul de mărfuri lichide și libere le poate împiedica, în acest scop roaba cu corpul rotunjit este mai bună.
 6. Capacitate de ridicare - variază de la 70 la 130 kg, dar roabele cu o capacitate mai mare de încărcare devin mai grele în control. Este mai bine să nu se depășească masa de încărcare admisibilă. Pentru transportul încărcăturilor mari, este mai bine să alegeți o roată de grădină consolidată - cu un corp metalic mai gros și un cadru ponderat.
 7. roabe de Unicycle

 8. Construcția de cadre - Cele mai puternice sunt rogojile turnate dintr-un singur tub.
 9. Greutatea roabei în sine - De obicei, greutatea depinde de dimensiunile corpului și de materialele folosite (de la 10 kg), dar cu cât greutatea roabei este mai mare, cu atât este mai inconvenient de utilizat.

Prețul unei roabe de grădină depinde de toate caracteristicile principale și variază de la 25 cu. până la 70 de dolari, toate cu cele mai bune caracteristici sunt considerate deja construcții.

Dacă dintr-un motiv, roaba pe care ați cumpărat-o să o lucrați în grădină nu v-ar potrivi, poate fi folosită în decorarea terenului. Aceasta devine o tendință foarte modernă în designul peisajelor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

70 + = 73