Grijă de gazon în primăvară

Lawn este cea mai bună soluție pentru a vă oferi o curte curată și bine îngrijită. Doar pentru a se asigura că totul sa dovedit, gazonul are nevoie de îngrijire, care ar trebui să înceapă în primăvară.

Cum să aibă grijă de gazon în primăvară?

Grijă de gazon de primăvară, implică în primul rând de lucru pe o distribuție uniformă a zăpezii. Pentru a preveni pericolul pentru peluza supramozare. Atunci când se topeste cea mai mare parte a zăpezii, rămășițele trebuie să fie împrăștiate uniform pe gazon. Tot timpul când gazonul se va dezghea și va scăpa de rămășițele iernii, nu va fi posibil să mergeți pe ea! Luați în considerare această regulă, în caz contrar, pe gazon vor apărea urme, gropi și alte lucruri neplăcute.

După ce zăpada a coborât, iar zilele sunt bune, este necesar să începeți hrănirea primăvară a gazonului. Cum să hrăniți gazonul în primăvară? Știu că, dacă acest lucru se face în toamna îngrășămintelor potasice în primăvară pentru îngrășăminte gazon, dimpotrivă, trebuie să fie azot. Îngrășământul complex optim este cel care include azot, combinat cu fosfor, potasiu și alte oligoelemente. Astfel de aditivi vor permite ierbii slăbite pe timpul iernii să ajungă să se formeze mai repede.

Prima alimentare se face cel mai bine până când gazonul nu a intrat într-o etapă de creștere, în caz contrar imature tineri lame de iarbă sunt un risc prea mare pentru a „arde“ de îngrășământ, care va intra într-o reacție violentă la soare. Dacă dintr-o dată nu aveți timp să-și petreacă timpul și fertiliza iarba începe să crească, apoi cu apă se dizolvă bine granulele de îngrășământ pe care le-ați împrăștiate pe gazon.

Distribuind granule cu îngrășăminte pentru gazon, grădinarii cu experiență recomandă utilizarea unui distribuitor mecanic special. Folosind acest dispozitiv, veți face totul mult mai rapid și mai bine.

Din nou, regula. Indiferent de genul de peluză pe care o alegeți, amintiți-vă că trebuie să o fertilizați de trei ori pe sezon.

Repararea gazonului în primăvară

După ce îngrășămintele sunt absorbite împreună cu apa și gazonul se usucă puțin, puteți trece la stadiul cel mai dificil de lucru al primăverii, care necesită o intervenție fizică activă.

Gazon pieptene. Scopul acestor proceduri este de a curăța gazonul de diverse resturi vegetale și de alte elemente de gazon inutile. Această procedură nu are nicio importanță, deoarece dacă nu o realizați calitativ și la timp, puteți obține în grădina dvs. un număr mare de infecții, care vă considerați a fi o casă frumoasă pentru o peluză neglijată.

Ce fac pentru a pieptii gazonul? Cel mai convenabil instrument pentru această procedură laborioasă este un combinator electric cu o duză rigidă. Prima mișcare a unui astfel de colector ar trebui să se desfășoare de-a lungul întregului gazon și apoi în cruce. Uneori trebuie să mergi în felul ăsta de mai multe ori, pentru a colecta toate gunoiul. După ce ați lucrat cu un asistent electric greu, puteți accesa atașamentul standard pentru gheare.

Procedura de saturare a gazonului cu aer - aerisire. Datorită faptului că în timpul iernii solul sub gazon este foarte compactat, reducând astfel cantitatea de oxigen din acesta. Cel mai bine este să se efectueze aerarea folosind aeratoare, deși furcile care sunt familiare pentru toată lumea se vor descurca bine. Principiul aerisierii este simplu - cu cât sunt mai multe perforări ale cârligului, cu atât mai bine. Adâncimea pătrunderii ar trebui să fie de 7-10 cm.

îngrășământ pentru gazon în primăvară

Îndepărtarea buruienilor. Aceste proceduri pot fi efectuate fie manual, fie prin mijloace chimice. Se remarcă faptul că este bine să se aplice simultan ambele metode în zone mari.

Podseivanie. Este necesar să se țină numai când "gazonul" este vizibil pe gazon. Credem că nu este necesar să explicăm această procedură, ați plantat o peluză? După însămânțare, gazonul trebuie udat.

Aceasta este tot înțelepciunea primăverii. Sperăm că veți face față cu ele destul de repede, și foarte curând, curtea dvs. vă va plăcea ochiul cu o culoare verde moale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

66 − = 59