grijă de pomi fructiferi în toamnă

Pregătirea de toamnă a grădinii pentru iarnă viitoare este extrem de importantă. Acest lucru va garanta că în anul următor veți aduna în el o recoltă bogată. Dar ceea ce trebuie făcut în această perioadă, nu toată lumea știe. Luați în considerare în articolul nostru principalele puncte de îngrijire a pomilor fructiferi în toamnă.

Etape de îngrijire a pomilor fructiferi în toamnă

Copaci copaci ca prim pas în îngrijirea grădinii în toamnă. În toamnă, toate ramurile uscate, împletite, rupte, uscate ar trebui să fie scoase din copaci. Controlați copacii și asigurați-vă că toți lăstarii cresc în mod corespunzător, nu interferează unele cu altele și nu interferează cu pătrunderea soarelui și a aerului. Toate lucrările de formare a coroanei se pot realiza cu un tăietor sau cu ferăstrăul, dacă ramurile sunt vechi și groase.

Îndepărtarea raselor, licheniilor, mușchi și vârfurilor. Toate bolile necesită îndepărtarea imediată. Le puteți curăța cu o perie de răzuire. Lupii sunt lăstari care cresc din muguri de dormit pe ramuri vechi. Uneori ele apar după deteriorarea copacului. Îndepărtarea lor ajută la reducerea îngroșării coroanei, stimulând creșterea tinuților tineri, corecți.

Protecția scoarței este o parte indispensabilă a îngrijirii pomilor fructiferi în toamnă. Dacă nu vopsea trunchiuri de copac alb cu var sau altă soluție, ei pot să latre mult crăpat din cauza diferențelor de temperatură zi și noapte. De asemenea, colorarea protejează împotriva dăunătorilor. În plus față de vărsare, este posibil să se utilizeze înfășurarea trunchiurilor cu plase de protecție, pânză și așa mai departe.

Fertilizarea plantelor. Produceți-le după recoltare. Sporeste rezistenta la iarna a plantelor, contribuie la randamente mai bune in anul urmator. În toamnă se va aplica pansament organic și mineral, evitând îngrășămintele proaspete și îngrășămintele azotate. După aplicarea îngrășămintelor, îngrijirea copacilor în toamnă pregătindu-se pentru iarnă aveți nevoie să udați bine și să acoperiți solul.

Pulverizare cu pesticide - aceasta este și o etapă de îngrijire a copacilor cu pregătirea lor de toamnă pentru iarnă. Ajută la eliminarea bolilor și dăunătorilor existente și la prevenirea acestora. Pulverizarea se face în toamna târzie, când toate frunzele copacilor au căzut deja.

Raskorchevyvanie și îndepărtarea tuturor copacilor morți. Dacă în grădină există copaci uscați, morți, complet lipsiți de speranță, ei trebuie să fie ciupiți. Mai întâi trebuie să scoateți partea de sus a plantei, după care va lăsa un ciot. Apoi, este necesar să se săpare la o distanță de aproximativ jumătate de metru de la rădăcinile scheletice și să le tăiați.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

54 − 46 =