Simptomele gripei Cat și tratamentul

Toată lumea știe că pisicile suferă de diverse boli infecțioase. La fel ca la om, au pneumonie, bronșită, tuse sau un nas curbat. Niciun animal nu este imun față de acest lucru. Mulți oameni sunt înspăimântați de articole de pe Internet că gripa de pisici nu numai ca momeală, ci și pentru că este periculoasă pentru oameni. Din fericire, toate astea sunt alte povești de poveste-horror, pe care jurnaliștii înșiși le vindecă pentru publicul blestemat. Această boală are o natură virală, dar afectează numai pisicile. Hostessul nu-și poate face teamă că în curând va străni sau va tuse împreună cu Murka. Ce este cu adevărat această infecție și pentru cine este periculos?

Ce este gripa felina?

Se numește în pisici doi viruși - calciviroz și rinotraheită (herpes). Primul cauzează un nas curbat, un strănut, pe membrana mucoasă a gurii, care poate forma chiar și răni dacă boala a trecut foarte departe. Dar herpesul este capabil să lovească plămânii, traheea și toate celelalte organe respiratorii. Ca și în cazul gripei umane, copiii și bătrânii sunt, de asemenea, afectați în primul rând de virus, precum și animalele care, din diverse motive, nu au imunitate permanentă sau au suferit recent o altă boală. Pentru oameni și alte animale de companie, această infecție nu este periculoasă. Vom enumera principalele simptome ale gripei feline - descărcare din ochi, nas, tuse, febră, pierderea poftei de mâncare, slăbiciune, ulcerații ale nasului și limbii, creșterea salivării.

Cum să tratați gripa felină?

Există un vaccin (Nobivac și alții), dar nu oferă o garanție completă că animalul dumneavoastră va evita infecția. Mai întâi, izolați animalul bolnav de alte pisici, determinați-l într-un loc cald și lipsit de pene, asigurați-vă că îl contactați pe medicul veterinar. Tratamentul unei gripe a pisicilor în mod independent și fără ajutorul unui specialist este plină de consecințe, deoarece această boală duce adesea la moarte, mai ales la pisicile mici. Medicamentele de genul aspirinei nu pot fi luate de animale. De obicei, au fost prescrise Fosprenil, Klamoksil, cefalosporine, vitamine și medicamente imunomodulatoare (Gamavit).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

26 − = 22