Grund pentru acvariu cu mâinile lor

Solul din acvariu este necesar atât pentru pești, cât și pentru pământ sub picioarele noastre. În ea se cultivă plante, se rotesc și provoacă diverse locuitori ai lumii subacvatice. Datorită solului selectat și plasat corespunzător în acvariu, echilibrul biologic este menținut. Funcționează ca un fel de filtru.

Ce fel de grund este necesar pentru acvariu?

Adesea, nou-veniții consideră dificilă determinarea terenului natural sau artificial pentru alegerea unui acvariu. Ca regulă, solul natural este moderat decorativ, dar creează condiții optime pentru activitatea vitală normală a tuturor microorganismelor. Acestea sunt pietricele marine, nisip cuarț granulat, pietre sfărâmate și minerale (granit, jaspis, cuarțit, serpentină).

Îngrijirea acvariului cu mâinile tale

 1. Vom umple un acvariu cu un nisip quartz inert.
 2. pregătirea solului pentru acvariu 1

 3. Vom adăuga un pic de "teren pregătit". Pregătirea solului pentru acvariu este după cum urmează: două luni se află într-o ghiveci de flori și se udă cu apă din acvariu. Un astfel de teren este saturat cu substante nutritive (bacterii si microorganisme necesare), ceea ce va ajuta la stabilirea echilibrului necesar.
 4. pregătirea solului pentru acvariu 2

 5. Am amestecat pământul cu nisip. Cât de mult sol ai nevoie pentru un acvariu depinde de mărimea iazului, de tipul plantelor și de preferințele tuturor locuitorilor lumii subacvatice. Nu există mult pământ în amestecul nostru. Adăugați cu grijă puțină apă.
 6. pregătirea solului pentru acvariu 3

 7. Pentru a crea un efect decorativ și a imita habitatul natural, vom pune pietre în acvariu. Unele specii de pește le folosesc pentru reproducere. Nu toate pietrele pot fi plasate în acvariu. Este mai bine să alegeți granit, bazalt și pietricele mari. Trebuie să fie curățate de murdărie și fierte.
 8. pregătirea solului pentru acvariu 4

 9. Pe un strat de nisip, cu adăugarea de terenuri, plantați plantele. Dacă rădăcinile plantelor au pământ, pentru creșterea lor mai bună, solul nu este spălat.
 10. pregătirea solului pentru acvariu 5

 11. Turnați local un pahar de nisip de cuart în toate zonele necesare.
 12. pregătirea solului pentru acvariu 6

 13. Rămâne să umpleți apa. Pentru a nu crește tulbure, vom acoperi toate plantele plantate cu un pachet. Cu grijă pe mâinile tale turnați apă, pentru a nu spăla întregul design de peisaj. Un filtru de lucru, plin de bacterii, va face imediat apa transparentă.
 14. pregătirea solului pentru acvariu 7

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

76 − = 71