Guma de mestecat pentru pivniță

Pentru o lungă perioadă de timp, a fost cunoscută o unealtă care permite curățarea simultană a pivniței de la dăunători și mucegaiuri. Este o bomba de fum care emite substanțe toxice în timpul arderii. Acesta conține fie bromură de didecidimetilamoniu, fie anhidridă sulfuroasă. Aceste substanțe distrug rapid și eficient ciuperca pe pereții unei pivnițe sau a unei serii. În acest articol vom fi familiarizați cu regulile de dezinfectare și dezinsecție folosind o bomba de fum pentru pivniță.

Caracteristicile procesării unei serii de fum de la subsol

De regulă, un test de sulf de fum pentru o pivniță este folosit pentru a distruge ciupercile periculoase pentru sănătatea umană și bacteriile care cresc în condițiile întunecate și adesea umede ale camerei subterane. De asemenea, fumul din pescaj conduce și alți "invitați" nedorite ale pivnițelor - molii, șobolanii și șoarecii, muștele subsolului, mușchii etc.

Avantajele evidente ale utilizării unei bombe de fum pentru o pivniță sunt:

 • preț scăzut;
 • eficiență ridicată;
 • posibilitatea de prelucrare în locuri greu accesibile;
 • ușurința utilizării.

În același timp, chipsurile de fum au dezavantaje:

 • necesitatea de a părăsi sediul pe durata tratamentului cu fum;
 • riscul otrăvirii pentru oameni și animale.

Prelucrarea pivniței cu o bomba de fum se face, de obicei, cu 2 săptămâni înainte ca noua cultură să fie pusă pentru depozitare. În acest timp, fumul toxic și mirosul de sulf sunt complet erodate, iar noile organisme fungice nu au încă timp să se stabilească pe pereții și rafturile din lemn ale pivniței.

Cum să folosiți o bomba de fum în pivniță?

Principiul bombei de fum este foarte simplu. Se compune în încălzirea aerului și în același timp saturarea acestuia cu fum otrăvitor. Deci, iată cum să utilizați corect o bomba de fum pentru o pivniță:

 1. Citiți instrucțiunile producătorului, care vin întotdeauna cu o bomba de fum.
 2. Pregătiți camera: scoateți din pivnițer toate dispozitivele, inclusiv biletele în borcane de sticlă. Este necesar să scoateți și obiectele metalice care, în contact cu sulful, pot fi corodate. Sloturile din ușa de la pivniță trebuie sigilate astfel încât fumul toxic să nu penetreze în exterior. Tratamentul trebuie efectuat numai într-o cameră sigilată. Acest lucru este deosebit de important pentru camerele de la subsol, care sunt legate de locuințele casei.
 3. Montați pensula pe o suprafață plană și neinflamabilă. Poate fi caramida, faianta, piatra etc.
 4. Se toarnă apa din borcan de la pânză până la marcajul marcat în interior.
 5. Aprindeți fitilul și asigurați-vă că arde și nu iese. Uneori se constată că punga pe care ați cumpărat-o nu are nici un fitil și apoi se ridică o întrebare firească cum să aprindă o bomba de fum în pivniță. Răspunsul este simplu: aceste dame nu trebuie chiar să fie focoase: încep să fumeze de la contactul cu apa.
 6. Părăsiți pivnița și închideți cu grijă ușa din spatele dvs.

O atenție deosebită este acordată siguranței: faptul că dioxidul de sulf este foarte otrăvitor pentru oameni și animale. În timpul uscării fumului de fum de la pivniță se recomandă să părăsiți complet casa sau cel puțin să nu vă apropiați de ușile beciului în 4-5 ore. Nu lăsați copiii și animalele de companie să intre acolo.

După această perioadă, trebuie să ventilați bine încăperea, până când dispare mirosul caracteristic de sulf și apoi curățați. După folosirea bombei de fum pentru pivniță, matrița devine moale și putredă și poate fi ușor îndepărtată de pe suprafețele din lemn cu o perie rigidă.

Rețineți: lăsați o bomba de fum proiectată pentru o pivniță într-o zonă rezidențială, mai ales într-un bloc de locuințe.
Foarte popular printre proprietarii beciurilor folosesc bombe de fum de mărci comerciale "FAS", "Climate", "CITY", "Vist", "Vulcan".

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 3