Hyacinth după înflorire - cum să ajute planta overwinter?

Hyacint este o planta de gradina care este cultivata cu succes ca o camera de un an. Pentru ca iarba de flori sa iasa iar iarasi sa fie potrivita pentru re-plantare, este necesar sa stii ce trebuie sa faca zambilele dupa inflorire.

Ce se poate face cu zambile după înflorire?

Momentul cel mai vesel în cultivarea de zambile - a se vedea floarea mult-așteptat, deoarece înseamnă că ai făcut totul corect, planta este sănătos, plin de energie și se simte bine. Dar asta este misiunea ta ca un grădinar nu este mai mare - că el a murit, și a fost în măsură să crească din nou anul viitor, este important să învețe ce să facă după o zambile uscată. În acest lucru nu este nimic complicat.

Iacinth în sol deschis după înflorire

În natură, zambilele sunt cultivate ca o floare perenească - este plantată în sol deschis o singură dată, înrădăcinată și în creștere. În același loc, în sol, el hibernează, iar în acest timp el a crescut cu numeroși copii, datorită cărora tufișul devine mai puternic în fiecare an. Iacinth în sol deschis după înflorire nu necesită nici o îngrijire, cu excepția, poate, îndepărtarea tulpini de flori uscate.

Iacinth în sol deschis după înflorire

Cum să hrăniți zambile după înflorire?

În îngrijirea zambilelor, un punct foarte important este îngrășământul potrivit la momentul potrivit. Pentru ca aceste flori sa se usuce cu succes si cu noile forte in primavara sa inceapa urmatorul ciclu de viata, este necesar sa se stie ce sa hraneasca zambile dupa inflorire. Ca un dressing de top se prepară un astfel de amestec: 1 lingura. l. superfosfat, 1 lingura. l. clorură de potasiu și 2 linguri. l. nitrofoski pentru 10 litri de apă. Consumul de îngrășăminte trebuie să fie de aproximativ 5 litri la 1 km Km. m plantare.

Iacintul într-o oală după îngrijirea înfloririi

La domiciliu, totul este mult mai dificil - zambilele după înflorire într-o oală nu pot hiberna într-o oală. Motivele pentru aceasta sunt:

 1. Terenul devine slab, iar zambilele nu vor avea suficiente substante nutritive pentru un alt an, chiar daca calitatea fertilizarii.
 2. Bulb pentru iarnă îngroșat cu copii, dar într-o oală aproape, nu există suficient spațiu pentru întreaga familie. Buburile, atât materne cât și fiice, se vor deteriora și acest lucru poate duce la moartea plantei. Pentru a lua un vas de o dimensiune mai mare este de asemenea imposibil - un risc ridicat de putrezire a solului.

Prin urmare, pentru a salva floarea, trebuie să faceți următoarele:

 • să săpăm din pământ;
 • îndepărtați coaja;
 • să inspecteze pentru paraziți și boli;
 • să ofere condiții de depozitare în timpul iernii.

Iacintul într-o oală după îngrijirea înfloririi

Cum sa taie zambile dupa inflorire?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când sapi un zambit de la sol este tăierea după înflorire. De ce trebuie să faci asta? În tulpina de flori, pot exista paraziți sau dăunători diferiți care împiedică depozitarea becului în timpul iernii, deci este important să eliminați toate cele inutile. Tunderea se face simplu - tulpina este tăiată complet, doar un ciocan mic ar trebui să rămână. Împreună cu această acțiune, curăță bulbul de pe coajă.

Ce se poate face cu bulbi de zambile după înflorire?

În timpul depozitării în tuberculi, are loc inflorescențele viitoare, deci este important să se asigure o îngrijire corespunzătoare și de înaltă calitate a becului de zambil după înflorire. Aceasta implică următoarele acțiuni.

 1. După curățarea becului din coji, trebuie spălat bine.
 2. Apoi, în câteva ore, bulbi trebuie înmuiate într-o soluție slabă de permanganat de potasiu - această dezinfecție se va asigura, și probabilitatea ca boala și dăunătorilor zambila deteriorarea în timpul depozitării, redus la zero.
 3. După aceea, becurile sunt bine ventilate și uscate la soare. Este important ca acestea să nu aibă nici o umiditate, altfel ar putea începe dezintegrarea.
 4. După uscare, tuberculii de zambile trebuie amplasați într-o cameră întunecată, cu o temperatură a aerului de aproximativ 20 de grade, timp de 5-7 zile.

După ce ați parcurs acești pași, puteți fi siguri că becurile bine petrec iarna și primăvara sunt garantate fiecare dintre ele va încolți și să înflorească. În timpul iernii, doar în cazul bulbii pot fi de mai multe ori pentru a ieși din depozitare, se presara cu îngrășăminte minerale, se lasă să se usuce și apoi pus într-o cutie. Acest lucru va ajuta culorile să câștige forță.

Ce sa faci cu bulbi de zambile dupa inflorire

Când să săpați zambile după înflorire?

Oferirea de consiliere atunci când aveți nevoie să sape tuberculii din oală după înflorire zambile, este dificil de a deveni atașat la timp, deoarece distilarea florilor la domiciliu este foarte diferită de creșterea în câmp deschis. flori Zambile pe nu mai devreme de luna aprilie stradă. Și, în condiții casnice, flori ușor programa de o anumită dată - pentru Anul Nou sau 8 martie, de exemplu.

După ce zgomotul se estompează, tulpina de flori rămâne verde pentru o vreme, apoi începe să se usuce. După aceea, floarea pare a fi mai puternică pentru o lună sau mai mult, iar apoi frunzele ei încep să se usuce rapid. Nu vă speriați - acesta este un proces normal, planta se pregătește pentru iernare. Când frunzele se usucă complet, iar zambitoarea după înflorire în oală arată complet lipsită de viață, este timpul să-l scoatem și să-l pregătim pentru depozitarea în timpul iernii.

Depozitarea becurilor de zambil după înflorire

Primul punct care urmează să fie organizat după ce ați săpat bulbii este locul unde puteți stoca zambile după înflorire? Acesta ar trebui să fie un recipient bine ventilat, o cutie de lemn sau o cutie de carton ideală. Este cel mai bine să nu folosești plasticul - nu are circulație a aerului, poți folosi numai cutii din plastic cu pereți de plasă și fund.

Depozitarea becurilor de zambil după înflorire

Răspândiți becurile de iarbă și cutia trebuie să fie îngrijite, pentru a nu lovi becurile. Nu le turnați - este important să le luați una câte una și să o puneți cu atenție. Plasarea zambile este mai bine nu mai mult de două rânduri. Bulbi sunt stocate în două etape.

 1. Prima etapă durează cel puțin două luni, în funcție de cât de devreme se înflorește planificarea. O cutie cu bulbi este plasată într-o încăpere caldă - temperatura aerului trebuie să fie de 25-26 °. Dacă doriți să scurtați această etapă și să accelerați procesele, temperatura trebuie ridicată la 30 °
 2. A doua etapă se numește pre-plantare și durează o lună. Florile ar trebui plasate într-o încăpere rece, cu o temperatură a aerului de 17-18 °. Este important să se monitorizeze umiditatea aerului - dacă este prea scăzută, bulbii se pot usca.

Imediat înainte de plantarea tuberculilor este important să se revizuiască încă o dată pentru leziunile parazitare și putrezire, de multe ori în timpul bulbii de iarna sunt prea mare, cu numeroase copii - care au nevoie să fie separate cu grijă, și ele sunt, de asemenea, potrivite pentru plantarea în ghivece individuale. Dar, să fie pregătiți pentru faptul că nu vor înflori în primii ani - dureaza aproximativ 3-5 ani, au construit o mulțime de becuri mici.

Depozitarea becurilor de zambil după înflorire

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

42 + = 52