Îngrășământ pentru usturoi în toamnă

Dacă rezidentul de vară știe că în toamnă îngrășământul pentru usturoi nu este mai puțin important decât în ​​sezonul de creștere, atunci se poate aștepta la o recoltă bună. În plus, este necesar să se țină seama de rotația corectă a culturilor, deoarece pentru această plantă predecesorii corecți sunt foarte importanți.

Ce îngrășăminte sunt necesare atunci când se plantează usturoi în toamnă?

Pentru a începe pregătirea unui pat pentru usturoi are nevoie de mijlocul verii. Deja la mijlocul lunii iulie, terenul pentru usturoi, care va fi plantat în toamnă, ar trebui să fie liber și îngrășământul său preliminar poate fi început chiar acum. Lucrarea trebuie efectuată în conformitate cu următorul algoritm:

  1. Eliberarea solului din culturile anterioare. Cel mai bine este să plantați usturoi de iarnă în locuri în care creșteau varză, dovlecei și castraveți.
  2. Exploatarea gravă a pământului cu adăugarea de gunoi de grajd (humus) reparat sau compost și cenușă de lemn. Dacă faceți acest lucru imediat înainte de a planta usturoi, atunci există o mare probabilitate de penetrare excesivă a capetelor, datorită faptului că solul va fi slăbit, nu este ciupit.
  3. Umplerea periodică și îndepărtarea buruienilor - nu împrăștiați iarbă pentru a oferi posibilitatea de a cheltui pe cont propriu îngrășămintele destinate usturoiului.

Din moment ce usturoiul iubește pământul bogat în nutrienți, va fi dificil să obțineți o recoltă bună pe o grădină de legume neaprobată. Dar nu este importantă doar îmbrăcarea usturoiului în toamnă în timpul plantării. De asemenea, este importantă aciditatea solului. Pentru usturoi, ar trebui să fie neutru. De aceea, datorită ignoranței, excedentul de humus sau cenușă nu poate doar să îmbogățească compoziția solului, ci și să o strică.

În plus, trebuie avut în vedere faptul că, dacă culturile care au crescut pe pat înaintea usturoiului sunt fertilizate activ în primăvară și vară, atunci în toamnă se pot reduce îngrășămintele.

Îngrășământ chimic sub usturoi de iarnă în toamnă

În plus față de materia organică introdusă, creșterea usturoiului este bine influențată de diferiți aditivi. Deci, la momentul plantării toamnei, dinții ar trebui adăugați în sol:

  1. Îngrășăminte care conțin nitrat de azot - amoniu, uree, sulfat de amoniu, azotat de calciu și sodiu. Azotul reglează echilibrul adecvat între partea de sol a plantei și capetele acesteia.
  2. Îngrășăminte cu fosfor-potasiu - superfosfat, sare de potasiu, magneziu de potasiu, făină fosforică, carbonat de potasiu. Aceste preparate complexe măresc randamentul usturoiului, rezistența la iarnă și reduc probabilitatea bolilor.

Trebuie menționat faptul că procentul de azot în îngrășămintele fosfat-potasiu trebuie să fie 1: 2. Este mai bine să nu se fertilizeze decât să se depășească norma chimicalelor. Prelucrările chimice pentru iarnă sunt introduse în principal în stare uscată, fără diluare cu apă, pentru a intra în mod treptat în sol.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

37 − 35 =