grija pentru dalii in toamna

În toamnă, întreaga grădină de flori este plină de flori frumoase, dintre toate dalii sunt deosebite. Pentru a prelungi înflorirea lor și a menține tuberculii până în anul următor în această perioadă, au nevoie de puțină grijă. Ce să faci cu dalii în toamnă, vei învăța din articolul nostru.

Cum să îngrijești în mod adecvat pentru dalii în toamnă?

Dahlia frumos nu necesită îngrijire specială pe întreaga perioadă de creștere și înflorire. Dar toamna este pentru el un sezon special al anului, pentru că în aceste luni se formează tuberculii și semințele, ceea ce este necesar pentru propagarea și plantarea lui pentru anul viitor.
Întreaga îngrijire pentru dalii în toamnă este următoarea:

 1. Hilling. Chiar de la începutul lunii septembrie, sau chiar la sfârșitul lunii august, aveți nevoie în jurul fiecărei plante pentru a forma o înălțime movilă de 8-12 cm. Acest lucru este necesar pentru a proteja tuberculii de temperaturile nocturne scăzute, precum și primele înghețuri de toamnă.
 2. Udarea și pansamentul de vârf. Odată cu debutul toamnei, flora nu are nevoie de apă sau de îngrășăminte. În această perioadă, are nevoie de pace, astfel încât tuberculii să se poată maturizeze bine.
 3. Terminarea florilor uscate. Pentru a extinde înflorirea și a face grădina din față mai bine îngrijită, pe măsură ce capul se învârte, este necesar să se curățe. În varietățile multicolore, se recomandă scoaterea mugurilor laterale, astfel încât centrul să fie bine dezvoltat. Florile uscate ale soiurilor de un an nu sunt tăiate, dar sunt conservate până când semințele se coacă și se colectează pentru plantare în primăvara viitoare.
 4. Tăiere. După înflorire, un pas important în îngrijirea dalii este circumcizia tulpina, dar acest lucru ar trebui să se facă nu la rădăcină, lăsând la o înălțime ciot de aproximativ 15 cm. Cel mai adesea trebuie să facă acest lucru după prima chiar înghețurilor slabe. Din moment ce partea de la sol a dahiei devine negru.
 5. Săpăturile tuberculilor. Pentru ca tuberculii să se maturizeze bine, după tăiere este necesar să așteptați 15-20 de zile. Scoateți-o cu furca pentru a preveni deteriorarea. Pentru aceasta, bushul este săpat de pe toate laturile și este ridicat cu un pământ.
 6. Scurgeți site-ul. Situl destinat plantării dahiilor trebuie sapat pentru prima dată în toamnă și a doua oară în primăvară, chiar înainte de plantare.

Pentru a admira în fiecare an pe acești bărbați frumos pe site-ul lor, este foarte important să urmați recomandări nu numai pentru plantarea și îngrijirea daiilor, ci și pentru păstrarea florilor ca tuberculi în timpul iernii.

Cum se păstrează dalii?

Pregătirea

Sapa tuberculii de care ai nevoie:

 • curățat foarte atent de sol;
 • clătiți;
 • inferior într-o soluție de permanganat de potasiu sau fungicid de concentrație medie timp de 30 de minute;
 • așezați pe grilă pentru uscare. Pentru a uda complet sticla de la tuberculi și de la tulpina goală, ele trebuie plasate în sus cu un rizom.

Deci este obligatoriu să faci, dacă pe rădăcinile unei plante există urme de boli. Acest lucru va ajuta la distrugerea celulelor patogene care se află în sol și pe rămășițele tulpinii. Dacă dahlia este complet sănătoasă, atunci va fi suficient să scoateți solul de deasupra bucșei și să o uscați bine.

depozitare

 1. Pregătiți tuberculii într-un strat în cutii cu ochiuri de plasă și le turnați cu rumegus de mușchi, turbă sau de conifere.
 2. Le-am pus într-o cameră întunecată și bine ventilată, în care temperatura aerului nu scade sub + 5 ° C. depozitare de îngrijire dahlia

Dacă nu aveți suficient spațiu de depozitare, puteți pune tuberculii în câteva straturi, fiecare dintre acestea adormind cu un strat de rumeguș sau perlit. Trebuie să plasați recipientul pe balcon, aducându-l în casă doar pentru o perioadă de îngheț sever.

Dar pentru a vă asigura că tuberculii nu sunt pierduți, acestea ar trebui verificate pe toată perioada de depozitare. Prima dată o lună după marcaj, iar al doilea - după Anul Nou. În cazul în care se găsesc tuberculi putred, acestea trebuie scoase din seif.

Umplut în astfel de condiții tuberculi până în aprilie, și apoi obțineți, uita-te în jurul și pregătiți-vă pentru plantare în pământ.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 4 = 5