Înmulțirea barbilor sumatranieni

Barele Sumatran combină o atracție specială, rezistența și ușurința de reproducere într-un acvariu. De aceea, acest tip de pește este cea mai bună alegere atât pentru acvaristi experimentați, cât și pentru începători. În același timp, pentru ca aceștia să înceapă să manifeste dorința de a se multiplica, este suficient pentru ei să creeze condiții bune de detenție și să mănânce bine.

Cum sa cresti barbatii din Sumatra?

Înființarea hameiului Sumatran presupune, în primul rând, prezența unui acvariu spațios, în care va fi posibilă plasarea unui număr mare de prăjituri. Ar trebui să furnizeze pe fundul ei pietricele sau plante cu frunze mici, în care ouăle pot fi ascunse, precum și plante cabomba și panicule de reproducere.

Cu câteva zile înainte de reproducerea barbilor din Sumatran, producătorii ar trebui să se așeze în iazuri diferite și să introducă în furajele lor proteinacee furaje care vor promova hrănirea. Iar după ce bârbații sumatrani masculi și femele se întâlnesc în acvariul de reproducere, temperatura din ele ar trebui ridicată la 26 ° C. Acesta va fi declanșatorul pentru reproducere, iar în câteva ore femeia va da naștere. Dar, după terminarea hrănirii, părinții ar trebui să fie eliminați, astfel încât să nu înceapă să își mănânce propriile ouă. Temperatura apei din acvariu trebuie menținută la un anumit nivel, iar după aceea o zi mai târziu, larvele au ieșit din vițel. În acest moment este important să protejați acvariul de lumina directă a soarelui și să faceți o schimbare a apei în stare proaspătă (în proporție de 30% din total).

În cinci zile, în mod literar, în zona de reproducere va apărea o prăjitură de găină de Sumatran, care va trebui imediat alimentată. Sunt hrăniți cu praf viu, artemia, infuzoria. Pe măsură ce creștea, ele ar trebui transplantate în corpuri de apă mai spațioase, transferate treptat într-o hrană mai mare și coborând regimul de temperatură.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

36 − 32 =