Inoculări pisoare pentru Scoți

Pentru pisica dvs. a fost sanatos, ea trebuie să ia în mod regulat măsuri preventive, printre care un loc foarte important este ocupat de vaccinări.

Am nevoie de o pisicuță de vaccinare?

Uneori, proprietarii de pisici domestice cred în mod eronat că, din moment ce pisica nu merge pe stradă, nu poate prinde o boală infecțioasă. Cu toate acestea, acest lucru este complet greșit. La urma urmei, pe stradă sunt mulți animale fără stăpân, care sunt purtători de diferite boli. Odată cu izolarea animalelor bolnave, virușii ajung la pământ, iar proprietarii pot purta virușii în casă pe pantofii lor. Prin urmare, sunt necesare vaccinări pentru toate pisicile și în special pentru pisoii mici. Hai să aflăm ce fel de vaccinuri fac puii scoțieni.

Când trebuie să fac vaccinarea pisicilor?

Un pisic scoțian, într-adevăr, și oricare altul, se hrănește cu lapte matern până la vârsta de 9-12 săptămâni. În această perioadă el este protejat de imunitatea maternă. După ce încetează să suge o pisică, primul vaccin este dat pisicului scoțian. După 2-5 săptămâni (depinde de tipul de vaccin), trebuie efectuată o revaccinare, care este necesară pentru consolidarea suplimentară a imunității obținute de pisoi în timpul primei vaccinări.

Dacă pisica - mama pisicii - a fost vaccinată, atunci copilul poate primi prima inoculare la vârsta de 12 săptămâni. În cazul în care pisica nu a fost vaccinată sau mama pisicilor nu este cunoscută, vaccinarea pisicilor trebuie făcută la vârsta de 8 săptămâni.

În viitor, pisica trebuie vaccinată anual în același timp. Revaccinarea la această vârstă nu va fi necesară.

Înainte de prima vaccinare a pisoiului trebuie examinată de un medic veterinar. Nu se recomandă vaccinarea în timpul perioadei de schimbare a dinților la animal. Înainte de vaccinare, pisicul trebuie să fie deparazit și tratat împotriva puricilor și căpușelor.

Pisoii trebuie vaccinați numai de un medic veterinar. Prima inoculare de pisoi pentru scoți este împotriva calciticozei, panleucopeniei și rinotraheitei. După vaccinare, proprietarul pisicilor trebuie să urmărească cu atenție starea sa de mult timp. Inoculări pisoare pentru Scoțieni1În primele 24 de ore după vaccinare, animalul poate fi lent. Dacă observați aceeași situație a pisicilor și în viitor sau poate avea alte semne de stare de rău, asigurați-vă că consultați un medic veterinar pentru sfaturi. Trebuie să vă reamintim că nici un vaccin nu poate oferi o garanție completă că pisoi sau kosh adult nu se vor îmbolnăvi.

La vârsta de șase ani, pisicul este vaccinat împotriva rabiei. Această vaccinare obligatorie se face ulterior o dată pe an.

Dewormingul este, de asemenea, prevenirea vieții sănătoase a unei pisici. Trebuie să-l cheltuiți la fiecare 3-4 luni.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 4 = 1