Yucca gigantea

Oaspete din Mexic fierbinte însorit, yucca se potrivește perfect în interiorul locuințelor din întreaga lume. În condiții naturale, aceasta planta poate ajunge la o înălțime de peste 14 metri, la domiciliu, ca dimensiunea sa este mult mai modestă - de la 1 metru la 2. În ciuda originii exotice, fildeș Yucca nu necesită condiții speciale de detenție, și să-l crească sub puterea oricărei. Mai multe informații despre caracteristicile de îngrijire pentru elefant yucca acasă puteți învăța de la articolul nostru.

Cum să ai grijă de un yucca de elefant?

Pentru ca elecantul yucca să se simtă bine, a crescut rapid și a mulțumit ochiului cu frunzișul luxuriant al frunzelor, are nevoie de următoarele condiții:

  1. Iluminare de înaltă calitate. Ca și alte plante sudice, elefanții yucca pur și simplu nu pot trăi fără lumină puternică a soarelui. Acesta este motivul pentru care puteți folosi ferestre bine luminate din est, vest sau sud pentru plasarea sa. În plus, în condițiile unei zile de lumină scurtă în timpul iernii, va fi necesar să se aranjeze o iluminare suplimentară pentru această frumusețe îndrăgită de lumină. În timpul zilei, lumina ar trebui să cadă pe frunzele unui yucca de elefant timp de cel puțin 10-12 ore. În vara, yucca poate fi trimisă pentru a face plajă pe balcon sau în grădină.
  2. Mod corect de temperatură. În ciuda originii sale sudice, yucca suferă o căldură proastă de peste 30 de grade. Optimal pentru aceasta va fi o temperatură de vară de 25-27 grade Celsius. În timpul iernii, yucca elefant ar trebui să organizeze o perioadă de odihnă, trimițându-l într-o cameră cu o temperatură de 12-15 grade. O astfel de scădere a temperaturii va ajuta planta să își mențină rezistența și să împiedice frunzele și lăstarii să se extindă excesiv.
  3. Adaptarea adecvată. Fildeș yucca Udarea este necesară numai atunci când solul în oală este uscat la o adâncime de 1,5-2 cm. Udare excesivă poate cauza putrezirea sistemului radicular și moartea ulterioară a plantei. Atât în ​​timpul verii, cât și în timpul iernii, yucca este recomandată să se pulverizeze periodic din pulverizare pentru a crea activitatea vitală necesară pentru aceasta yucca elefant de îngrijire la domiciliuumiditate. Atât udarea, cât și stropirea pot folosi doar apă în picioare la temperatura camerei.
  4. Fertilizarea periodică. Pentru a menține nivelul de nutrienți necesar pentru creșterea completă a yucului în sol, acesta trebuie hrănit la fiecare două săptămâni, folosind îngrășăminte complexe pentru plantele deciduoase în acest scop.

Reproducerea yucca-elefantului

Când cresc acasă, cel mai adesea yucca este propagată de butași apicali, care rămân după tăierea ei. Pentru aceasta, butașii sunt înrădăcinați în recipiente mici cu nisip umed și apoi transplantate în ghivece cu un amestec obișnuit de sol.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

86 − = 78