Siberianul Kandyk

Cea mai magică perioadă a anului - primăvara - ne face plăcere cu primele verde, păsările care chirpesc. În mod tradițional, se crede că prima floare care poate fi găsită printre abia începând să se topească legăturile de zăpadă este floarea de zăpadă. Cu toate acestea, există o altă plantă care apare pe site-ul la începutul primăverii, când zăpada sa topit aproape - bomboanele din Siberia. Această plantă perene este numită și eritroniul siberian. Floarea pare destul de strălucitoare și originală, atât de mulți proprietari de site-uri tind să-l crească pe terenurile lor. Ei bine, vom vorbi despre trăsăturile de plantare și îngrijire pentru Kandyk.

Kandyk - descriere

Eritronium Siberian este perene, aparținând familiei de Liliaceae. Țara de origine a plantei este considerată a fi țările din Siberia de Sud, în primul rând regiunile Altai, Tomsk, Novosibirsk și Kemerovo, Khakassia. În plus, flora se găsește în China, munții din Asia Centrală, Mongolia.

Planta poate ajunge la o înălțime de 15 până la 30 cm. Este o floare de ceapă, bulbul său de 6-8 cm lungime are o formă conică alungită și seamănă cu fangul canin. Apropo, numele florii este tradus din limbile turcice. La baza unei tulpini ușor curbate, frunzele eliptice se află, de obicei, una față de cealaltă. Verde cu pete roșiatic-maro, acestea au o lungime de 5-15 cm și lățimea de 2-3 cm.

Floarea Kandik-ului din Siberia este un mugur unic de culoare mov, cu sase petale elegante, cu un punct portocaliu la baza. Este o floare mare - diametrul său ajunge la 4-6 cm. Înflorirea eritronului siberian durează aproximativ trei săptămâni. Apoi, pe locul mugului, o cutie de semințe apare la aproximativ 2 cm lungime, cu semințe mici.

Floarea lumânării din Siberia este apreciată nu numai pentru aspectul său rafinat și pentru înflorirea timpurie. Din păcate, recent, planta este listată în Cartea Roșie. În forma sa naturală, se găsește în zone îndepărtate ale taigii și în grădinile grădinarilor amatori. Trebuie menționat faptul că mierea de Siberian Kandyk este foarte apreciată ca fiind cea mai rară dintre aceste produse în rândul oamenilor cunoștinți. Se crede că mierea din lumânare poate îmbunătăți pancreasul, ficatul, conductele biliare, consolidează sistemul imunitar, are un efect de întinerire.

Plantarea si ingrijirea unui siberian

Utilizarea erytroniului siberian ca o cultură de grădină nu este fondată. Faptul este că această plantă, temperată de răcelile sibiene, se caracterizează prin rezistență, nemulțumire și rezistență la îngheț. Pentru plantare, ar trebui să fie preferate solurile cu turbă ușoară și hrănitoare. Kandikul siberian creste bine pe parcele cu penumbra sau sub coroanele copacilor. Plantarea însăși este făcută în sol pregătit: îngrășământul este introdus în zonă, care ar trebui mai întâi să fie săpat. Bulbi de eritronium din Siberia trebuie să fie tăiat la 10-15 cm Distanța dintre găuri ar trebui să fie de aproximativ 15 cm.Inghețarea la plantă nu este teribil, nici măcar nu trebuie să fie acoperite pentru iarna. Spre deosebire de Kandyk din Siberia, plantarea și îngrijirea americană Kandyk "Pagoda" floare kandık siberianplantarea becurilor pentru 15-20 cm și pregătirea pentru frigul de iarnă.

Prima înflorire ar trebui să fie așteptată în primăvară. În general, cultivarea eritroniului siberian implică irigarea, plivirea și slăbirea în timp a solului. Pentru a păstra umiditatea, pământul din jurul florii este recomandat să mulci cu turbă, paie. După 4-5 ani, planta ar trebui să fie transplantată într-o locație nouă.

De obicei, bomboanele din Siberia sunt folosite pentru decorarea peluzei, trunchiurilor de copaci, a balcoanelor, a grădinilor rock. Acesta poate fi combinat cu alte plante perene, de exemplu, cu anemone.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

25 − 15 =