Kanna - plantarea și îngrijirea pe teren deschis, reguli simple de cultivare

Este o floare frumoasă și populară perene, decorând multe paturi de flori și zone pre-casă. Care sunt soiurile de cană de plante, plantarea și îngrijirea pe teren deschis, regulile de iernare a florii - este ceea ce ar trebui să știe floriculturul de început.

Grădina Cannes - plantare și îngrijire

Florile de flori canna au multe soiuri - dintre care cele mai frecvente sunt:

 • foisor de foioase;
 • de trestie de foioase

 • canza Crozie;
 • Cannes Crozie

 • cannae sunt orhidee.
 • orhidee cannae

Toate soiurile de cana cresc frumos și înfloresc în latitudinile mijlocii, plantarea și îngrijirea lor pe teren deschis nu este deloc diferită. Pentru aceasta, plantele ar trebui să aleagă un loc luminos și însorit, în grădină. Solul trebuie să fie bine tratat, slăbit și nutritiv. În cernoziomul obișnuit se amestecă nisipul și turba, deci florile se vor simți mult mai bine.

Când să se planteze cane în sol deschis în primăvară?

Aerul rece este dăunător pentru această floare, astfel încât plantarea de primăvară Canna solul se face strict după îngheț, adică, într-un moment al anului, atunci când știi deja sigur că gerul nu mai este, iar planta nu este în pericol de îngheț. În latitudini mai calde, aceasta este în jurul valorii de mijlocul lunii aprilie, într-un climat mai rece - în mijloc, sau mai bine chiar la sfârșitul lunii mai.

Cum să pregătești cana pentru plantare în primăvară?

Prepararea canei pentru plantare în primăvară este după cum urmează:

 1. La sfârșitul lunii februarie examinăm cu atenție tuberculii. Dacă dintr-o dată s-au format zone uscate sau putrezite, tăiați-le, puneți secțiunile tratate cu cărbune.
 2. Apoi, împărțim rizomii cu numărul de ochi în maxim 5 părți.
 3. Apoi, planteaza rizomi in oale, unde radacinile plantei germineaza.
 4. După apariția primelor frunze ale plantei se pot face scufundări și se așteaptă vreme caldă.

Cum să pregătiți canna pentru plantare în primăvară

Îngrijirea cannelor în aer liber

Îngrijirea canei în primăvară și vară pe teren deschis nu înseamnă nimic complicat:

 • aprovizionarea în timp util și abundentă;
 • îndepărtarea buruienilor;
 • fertilizarea o dată pe lună cu îngrășăminte minerale.

Cantele sunt foarte înalte, dar nu au nevoie de un bandaj - tulpinile lor sunt foarte dure și puternice. Toată lumea așteaptă cu nerăbdare să înflorească planta, dar primele inflorescențe ale canei ar trebui îndepărtate - aceasta va ajuta floarea să se rădăcească bine pe terenul deschis. Dead Cannes flori sunt importante pentru a elimina imediat. Când începe răcirea, cana ar trebui să fie de aproximativ 10 cm înălțime.

Odată cu debutul înghețului, frunzele de cana încep să devină negre și tocmai în acest moment este necesar să se excava planta de la sol și să se pregătească pentru depozitare. Tulpinile florii sunt tăiate aproape până la rădăcină, mediul este tratat cu fungicide. Nu trebuie să scoatem pământul din rădăcini, le uscăm bine și le așezăm într-o pungă de hârtie sau într-o cutie pentru depozitarea în timpul iernii. Depozitați bastoanele într-un loc răcoros și uscat.

Când fac canoe în pământ deschis?

Blooming este momentul cel mai binevenit în flori în creștere, și cannes nu fac excepție. Când se face flori de cana în grădină, dacă plantarea și îngrijirea pe terenul deschis se efectuează conform tuturor regulilor? Aceasta este afectată de mulți factori: umiditatea și temperatura aerului, absorbția de umiditate, iluminatul. În mai multe zone din nord, canna nu poate înflori din cauza unei veri prea scurte și reci.

Dacă aterizarea canei în sol deschis a fost făcută în luna mai, iar planta era deja de dimensiuni mari, într-un mediu favorabil, tulpina de flori poate apărea într-o lună, în iunie. Dar există diferite tipuri de canna - devreme și târziu, unele dintre ele pot să înflorească spre sfârșitul verii, așa că nu vă faceți griji dacă nu vedeți începutul înfloririi în lunile care urmează plantării.

De ce florile nu pot inflori in pamant?

Există mai multe motive posibile pentru care canoe nu înflorește în aer liber. Unele dintre ele sunt ușor de demontat, este dificil de a trata cu alții.

 1. Lipsa de lumina soarelui. Cannes ar trebui să crească la soare, să vă asigurați că nimic nu-i umbrește în timpul zilei.
 2. Pământ prea sărac. Solul trebuie să fie slab și moderat umed, problema poate fi rezolvată prin hrănire regulată.
 3. Supraalimentare. Abundența de îngrășăminte poate duce, de asemenea, la faptul că planta nu înflorește.
 4. Vânt sau pescaj. Încercați să faceți un gard în jurul canei.
 5. Pase prea târziu. Dacă ați plantat un cana târziu, este posibil să nu fie capabil să înflorească înainte de îngheț.
 6. De ce florile nu pot inflori in pamant?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

50 + = 55