la ce temperatură să acopere trandafirii pentru iarnă

O floare blândă se protejează nu numai cu spini. Pentru toată fragilitatea externă, planta se dovedește a fi un adevărat luptător, chiar și primii înghețuri pot supraviețui pe deplin. Din cauza acestei stabilități, grădinarii sunt întotdeauna sfătuiți să nu se poată admira trandafirii de temperatură și cum să evite cele mai frecvente greșeli.

Când să tăiem și să acoperim trandafirii pentru iarnă?

Dacă decideți că punctul principal al întrebării pepene galben este alegerea materialului, atunci nu este așa. Este mai important să pregătiți tufa competent pentru iarnă și să alegeți perioada cea mai de succes când trebuie să acoperiți trandafirii.

Înainte, când este timpul să se încălzească și să se acopere, trebuie să tăiați întotdeauna trandafiri pentru iarnă. Dar faceți-o numai în toamna târzie, astfel încât rinichii să nu meargă în creștere. Înainte de aceasta, pregătim treptat un tufiș, oprindu-ne să îl fertilizăm de la mijlocul verii. Ar trebui să spunem că aproape toate soiurile sunt destul de mulțumite de primăvara și suplimentele de vară timpurii.

Dar, înainte de a atinge întrebarea, la ce temperatură să acoperiți trandafirii pentru iarnă, trebuie să vă ocupați cu excesul de frunziș. Dacă este posibil, în mijlocul toamnei începem să îndepărtăm frunzișul, astfel încât în ​​perioada de iernare planta nu-și pierde energia.

Este timpul să acoperiți trandafirii pentru iarnă?

Deci, la fel, cum să pregătească tufișurile după reguli și în timp până în sezonul următor pentru a obține o înflorire abundentă. Pe baza mai multor semne de bază și a lucrărilor pregătitoare, puteți răspunde la această întrebare:

  1. Când va fi necesar să acoperiți trandafirii, arbușile ar trebui să fie deja circumcise. Acest lucru va crește numai rezistența lor la răceală. Acest eveniment este important deținut pentru hibrizi, dar soiurile vechi și deja bine stabilite după vara înfloresc destul de independent de cristalizare. Culturile trebuie tăiate chiar în fața adăpostului, cel mai adesea căderea se face la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie.
  2. Dar momentul, la ce temperatură trebuie să acoperiți trandafirii, merită să discutați în detaliu. În acest caz, mai devreme și mai puternic nu înseamnă nimic mai bun. Un adăpost prea devreme, izolarea prea densă este periculoasă pentru tufișuri. Faptul este că, în condiții de umiditate și căldură suficiente, arborii vor continua să crească, indiferent de numărul din calendar. În plus, este necesar să așteptați răcirea finală, deoarece saltul temperaturii are în mod necesar un efect dăunător. Specialiștii recomandă să așteptați o răcire la -2 ... -5 ° C și să lăsați trandafirii să încetinească automat creșterea timp de aproximativ două săptămâni. Deci, răspunsul, la ce temperatură se acoperă trandafirii pentru iarnă, fluctuează în termen de -5 ° С.
  3. În ceea ce privește termenii sau numerele specifice, pentru regiunile centrale acest lucru este aproximativ la jumătatea lunii noiembrie, pentru regiunile calde se poate aștepta și la sfârșitul toamnei. Cu toate acestea, nici măcar alegerea corectă a numărului, dar vremea aici joacă un rol major. Este necesar să se aștepte vremea uscată, când va fi -7 ° C și nu se prevede nicio modificare.
  4. Această întrebare este rezolvată în principal pentru soiuri care sunt ușor diferite de cele care sunt obișnuite pentru regiunea dvs. În special, este important să faceți totul în timp, dacă soiurile sunt aduse din regiunile mai calde. De regulă, toate soiurile de ștanțare trebuie să fie protejate oarecum mai devreme, nu puteți aștepta înghețuri severe. Este suficient să aveți pe termometru o temperatură stabilă de +1 ... -1 ° C, care, de obicei, se încadrează la sfârșitul lunii octombrie, după care începe cu îndrăzneală încălzirea. Pentru astfel de soiuri, folosiți un adăpost special din fibră de sârmă, este cam ca o mantie. Această mantie călduroasă este literalmente legată de tufișuri, astfel încât razele de iarnă ale vântului nu pot să-l arunce. Soiurile de timbre pot fi, de asemenea, ușor îndoite la sol și fixate folosind arce metalice sau pini.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

1 + 1 =