lac de moarte în Sicilia

Pe planeta noastră există mii de lacuri mari și mici. Mulți dintre ei sunt fără nume, iar unii sunt renumiți pentru calitățile lor neobișnuite. Cine nu a auzit despre cel mai adânc și mai curat lac din lume? Bineînțeles, acesta este Baikal, situat în Altai. Sau învăluită în mister de lacul Loch Ness din Scoția, în care se presupune că se află monstrul.

Mai mult sau mai puțin cunoscute sunt lacurile cu culori neobișnuite de apă - Lacul Kelimutu, Lacul Medusa, Chernilnoe, Asfalt, Lacul Morning Glory și Lacul Rose din Australia. Toate acestea sunt legate de anomalii naturale și sunt sub atenția strânsă a oamenilor de știință - limnologi, hidrologi.

Legendele Lacului Death

Nu mulți oameni știu despre existența lacului mort de pe insula Sicilia - Lacul morții. Când o persoană aude un nume similar, nu provoacă cele mai plăcute asociații, și nu în zadar. La urma urmei, acest lac este învăluit într-o manta negativă și ascunde în adâncurile sale secretele crimelor nedivulgate

După cum știți, Sicilia a fost o "căldură" a clanurilor mafiei, iar multe dintre victimele greu de rezolvat ale mafioților sicilieni și-au încheiat șederea aici pe pământ - în apele lacului acid din Sicilia. În orice caz, aceasta este legenda lacului morții și este menținută de populația locală pentru a spori culoarea. Și să crezi în ea sau nu - este pur personală.

Lacul și-a meritat numele, desigur, nu din cauza presupuselor crime de masă comise pe malurile sale, ci din cauza compoziției sale. Înainte ca prima expediție științifică să fie trimisă la lac, nimeni nu știa de ce spațiul din jurul ei era lipsit de viață, iar apele lacului erau periculoase pentru toate lucrurile vii care au căzut în ea.

La urma urmei, tot ce intră în lac moare în câteva minute. Pe țărm, câțiva zeci de metri de apă nu văd nici măcar cel mai mic semn de vegetație. De ce se întâmplă acest lucru? Ce compoziție necunoscută a apei o face mortală?

De ce ucide Lacul de moarte?

Mulțumită mai multor oameni de știință care au încercat în mod repetat, la riscul propriei lor vieți, să descopere secretul lacului mort, a fost posibil să aflăm că motivul absenței vieții aici este acidul sulfuric. Acesta este conținut în apele lacului într-o cantitate atât de mare încât chiar și cele mai simple microorganisme, care supraviețuiesc persistent în diferite condiții nefavorabile, sunt uciși instantaneu. A fost posibil să se stabilească că acidul sulfuric intră în lac de la două surse subterane.

Lacul de sulf din Sicilia este cel mai periculos lac de pe Pământ. deoarece nu numai apa este otrăvitoare aici, dar aerul în sine este saturat cu evaporare acidă dăunătoare. În ciuda acestui lac de acid sulfuric din Sicilia, și atrage la el însuși turiștii-extremiști din toate colțurile lumii.

Un astfel de fenomen unic al naturii este unic pe planeta noastră. Lacul pur și simplu fascinează cu frumusețea sa neobișnuită, o combinație strălucitoare de culori. Vara, in lunile uscate, lacul se usuca, dar iarna se poate bucura in intregime. Combinația incredibilă de culori nu va lăsa pe nimeni indiferent. Este dificil să compari ceva în frumusețe și pericol cu ​​iazul morții.

sulf din Lacul Sicilia

Datorită pericolului de contact cu vapori maligni, pavilioanele speciale cu garduri sunt construite pentru turiști. Deși aproape că oricine dintre cei curioși, știind despre pericolele care se ascund în zona înconjurătoare, riscă să spargă regulile și să se apropie de țărmul fermecător, dar otrăvitor.

Lacul de sulf ocupă o arie mare. Este situat într-o provincie numită Catania, pe insula Sicilia și se numește Lago Naftia di Catania.

Mulți sceptici susțin că cea mai mare parte a informațiilor despre lacul morții este ficțiune, care nu are nimic de-a face cu realitatea, dar puteți afla numai dacă o vizitați singur.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

35 − 30 =