lac turgoyak sălbatice de recreere

Lacul Turgoyak este cel mai adânc din Urali. Adâncimea sa maximă este de nouăzeci de metri. Și totuși - acesta este cel mai frumos loc din regiunea Chelyabinsk. Apele lacului sunt foarte curate și transparente, în timp ce destul de reci. Așa că scăldatul aici, chiar și în vreme caldă, nu-i plac pe toți.

Există un lac lângă satul cu același nume. Și dacă locuitorii anteriori ai satului au câștigat viața prin mineritul cărbunelui și lemnului, astăzi este o zonă pură, iar venitul principal este venitul turiștilor. Mai ales pentru ei de 40 km în jurul lacului sunt dotate cu tot felul de baze turistice, sanatorii, hoteluri, case de odihnă. Și totuși mulți preferă să se odihnească pe lacul Turgoyak în corturi, ca să spunem așa, "sălbatici".

Lacul Turgoyak, regiunea Chelyabinsk - recreere de sălbatici

Restul sălbatic pe Lacul Turgoyak este reprezentat de locuri ieftine în corturi. Turistii sunt atrasi aici de pescuit, frumusetea naturii, posibilitatea de a avea o odihna minunata cu intreaga familie.

Pescarii iubesc mai ales acest lac, pentru că în apele sale transparente se află bibanul, stiuca, șuvoiul, ideea, burbotul. Ele sunt perfect vizibile cu ochiul liber, ceea ce face pescuitul chiar mai fascinant.

Pe lângă pescuit, este ceva de făcut. De exemplu, pentru a vedea insulele, dintre care există șase. Pe cea mai mare dintre ele - Sv.Very insula, puteți vedea o rezervație arheologică cu monumente antice din epoca de piatră, vizita pestera au fost o dată un paradis Ataman Pinaeva. Nu puteți pune corturi aici, nici nu puteți să creați focuri.

Lacul în sine și întreaga zonă din jurul acestuia este o zonă protejată ecologic, astfel încât odihna sălbatică neautorizată este interzisă aici. Corturile pot fi amplasate numai în locuri special amenajate pentru aceasta.

Există foarte puține plaje pe lac, atunci când vine vorba de o zonă de nisip uniformă - foarte puțini dintre ei aici. Practic, malul lacului este pante stâncoase, bănci pietroase. Ei bine, dacă lângă parcarea dvs. există o coborâre echipată sub forma unei scări din lemn. În unele locuri există pontoane convenabile (platforme). Plajele cu nisip sunt situate în teritoriile sanatoriilor și centrelor de agrement.

Cu toate acestea, acest fapt nu reduce afișările de o vacanță sălbatică - Vedere de pe coasta stâncoasă mare, pur și simplu uimitoare. Este frumos, în orice moment al zilei: dimineața devreme la răspândirea ceață lăptoasă apă târât cu cer răsărit de soare și apă devin o nuanta incredibil de frumos de albastru, ziua soarele luminos se aprinde întreaga panoramă a serii este imposibil de a admira apusul soarelui, și noaptea va întâmpina luminile strălucitoare ale lojilor locale.

Cum să ajungi la lac Turgoyak?

Dacă în 2015 ați planificat să vă odihniți pe sălbaticii din Lacul Turgoyak, aveți nevoie de o mașină și de cunoașterea drumului. Deci, de la Ekaterinburg cu mașina trebuie să conduci de-a lungul traseului Chelyabinsk 100 km, apoi să te întorci la Kyshtym sau Kasli și să urmați direct pe drumul principal. Veți întâlni în drumul tău orașul Kyshtym, Kasli, dar îi vei trece fără să conduci. Dar orașul Karabash, veți merge prin dreapta, pentru că veți dori lac turgoyak odihnă sălbaticăsunt obligați să-l cheme.

Mai departe - nu ne întoarcem nicăieri, ne mutăm direct în orașul Miass. În ea mergem de-a lungul străzii principale spre a treia sau a patra semaforă. Pe unul dintre ele, mergeți la dreapta spre satul Turgoyak.

Din satul Turgoyak, un drum asfalt merge la ocolirea lacului, apoi merge pe drumul forestier. Aici, după ce ați plătit pasajul mașinii și locul pentru corturi, conduceți și alegeți o parcare. Dacă vremea este uscată, conducerea pe o mașină nu este dificilă.

Distanța de la Ekaterinburg până la destinație este de aproximativ 230 km. De la Chelyabinsk la fel - 120 km.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

21 − = 12