Lenjerie de pat, grosier

Alegerea lenjeriei de pat pentru familia ta, acordăm în primul rând atenție materialului. Are cerințe speciale: o țesătură pentru coaserea fețelor de pernă, foile și capacele de duvet trebuie să aibă o rezistență ridicată și, în același timp, să fie moale și plăcute la atingere. Este o astfel de cârpă este calico gros, din care sunt cusute lenjeri excelente. Să aflăm care sunt caracteristicile sale.

Proprietăți de pânză grosieră

Lenjeria de pat de la calico are două caracteristici importante. În primul rând, este foarte durabil și rezistă la multe spălări. Acest lucru este realizat datorită metodei de filetare a filetului în raport de 1: 1, rezultând că țesătura este destul de densă. În al doilea rând, patul grosier are un cost redus în comparație cu seturile de alte tipuri de țesături (jacquard, mătase etc.). În combinație, acești doi factori sunt deseori decisivi la cumpărare, iar datorită acestui tip de îmbrăcăminte astăzi este una dintre cele mai populare.

Printre alte proprietăți ale calico se remarcă următoarele:

  • compatibilitate ecologică: calico gros se referă la țesături de bumbac și, de regulă, nu cauzează alergii;
  • igienică: această țesătură absoarbe perfect umiditatea, permite trecerea aerului, permițând organismului să "respire" și, în același timp, menține căldura bine;
  • mizerie mică;
  • capacitatea de a nu arde pentru o lungă perioadă de timp și de a nu pierde strălucirea;
  • usurinta.

Lenjeria de pat de tip calico - tip și caracteristicile alese

Pat de calico este de densitate diferită. În funcție de acest indicator, există seturi inteligente și căști de zi cu zi. Acestea din urmă, așa cum am menționat mai sus, sunt deosebit de practice și vă vor servi foarte mult timp.

Și, bineînțeles, kiturile khazevye sunt foarte diferite în design. În funcție de modelul aplicat materialului, distingem lenjeria de corp pentru adulți și copii. Imaginile pot fi tonuri luminoase sau pastelate, cu un ornament repetat sau un model mare.

Un punct foarte important în alegerea lenjeriei de pat de la calico gros este dimensiunea sa. Înainte de cumpărare este de dorit să măsurați lățimea și lungimea patului, precum și păturile și pernele. În diferite țări, precum și de la diferiți producători, parametrii seturilor duble și unu și jumătate pot fi diferiți, uneori foarte semnificativi. Aceasta se referă la lenjeria de pat pentru copii de la calico și seturile familiale cu două capace de duvet. În același timp, așa-numita euro-dimensiune este foarte convenabil. Acestea sunt standarde pentru dimensiunea de pături și perne, precum și diferite tipuri de plapumă acoperiri și fețe de pernă pentru ei. Lenjerie de pat gros calico "euro" - o opțiune foarte practic!

În ceea ce privește foile, acestea trebuie să se potrivească cu dimensiunea patului dvs. de dormit. Unii cumpără lenjerie de pat de la calico pe o bandă elastică. Deși nu este cel mai convenabil pentru călcat din cauza părților laterale și cel mai elastic, dar nu se rupe și nu alunecă în timpul somnului. Puteți cumpăra astfel de foi de pat pentru un pat de copil și pentru un adult. Cu toate acestea, rețineți: cel mai bine este să purtați lenjerie pe o bandă elastică pentru a fi folosită cu o saltea, de preferință ridicată. Dacă dormiți pe o canapea pliantă, asigurați-vă mai întâi că foaia de pe banda elastică poate fi bine fixată.

O opțiune interesantă sunt seturile de lenjerie de pat americană. De regulă, într-un astfel de set, în loc de o acoperire de duvet, veți găsi o foaie pe butoane sau cu un fermoar, care este fixat pe fundul păturii.

Deși calico gros este considerată o cârpă naturală, dar uneori în compoziție (mai ales dacă este vorba de importuri din Turcia, China, Pakistan), pot fi prezente până la 15% din firele de poliester sintetice. Dacă acest lucru este important pentru dvs., acordați atenție la ceea ce este scris pe etichetă atunci când cumpărați.

Lenjerie de pat gros calico 1 Lenjerie de pat gros calico 2 Lenjerie de pat gros calico 3
Lenjerie de pat gros calico 4 Lenjerie de pat gros calico 5 Lenjerie de pat gros calico 6
Lenjerie de pat gros calico 7 Lenjerie de pat gros calico 8 Lenjerie de pat gros calico 9

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 81 = 83