lobelia ampel crescând din semințe

Principala cale de a crește această plantă este sămânța. Floarea are caracteristici decorative înalte, este ușor de îngrijit, începe să înflorească după 8-10 săptămâni de la momentul însămânțării. Nu este surprinzător faptul că mulți, chiar și începători, cresc răsaduri de ampel lobelia cu entuziasm.

Pentru a colecta semințele de ampel lobelia, trebuie să tăiați tufișul complet decolorat, să-l scuturați bine peste ziarul răspândit. Semințele de sămânță trebuie să treacă printr-o sită și să o puneți într-o cutie de carton, să semnați și să o depozitați până în februarie.

Cum să planteze lobelia ampelnuyu pe material săditor?

Timpul de însămânțare vine la începutul lunii februarie. Este mai bine să folosiți un container cu casetă. În partea de jos a celulelor aveți nevoie pentru a pune un strat de drenaj, se toarnă un strat de lumină și bine cimentat cu nisip de râu și fibră de nucă de cocos. După umezirea solului, trebuie să îl distanți puțin să stați și să vă așezați.

Semănăm semințele pe suprafață fără a stropi solul. Puteți doar ușor de manipulat cu nisip fluvial pentru a proteja umezeala de la evaporare. După aceasta, cutia este acoperită cu un film sau cu un pahar și se pune într-un loc cald, cu o lumină soarelui moale.

Deoarece semințele de lobelia sunt extrem de mici, nu este ușor să le distribuim uniform pe suprafață. Le puteți amesteca cu nisip sau împrăștiați peste un strat subțire de zăpadă. Și puteți cumpăra semințe granulate.

Umiditatea solului este importantă pentru lăstarii de lobelie. Uscarea și aerul prea uscat conduc la subțierea și moartea germenilor. Prima lună de răsaduri va crește încet, dar apoi procesul va accelera semnificativ.

Pinging lopelia ampel

Cand varza este atinsa la o inaltime de 3-4 cm, ceea ce se va intampla la aproximativ 2 luni de la aterizare, vine momentul sortimentarii. Pentru a face acest lucru, transplantați 3-4 germeni în cupe individuale de câte 100 grame fiecare.

Florarii de incepatori poate sa nu stie daca aveti nevoie sa strangeti lobelita ampel. Să spunem așa: trebuie să faceți acest lucru, altfel planta va ieși alungită, rară și urâtă. Strângeți vârfurile atunci când germenii ating 6-7 cm în lungime. Dupa aceea vor incepe ramificatiile. Zveli aceeași lobelia va începe în stadiul de răsaduri.

Cum să plantezi o ambelă de lobelie pe un sit de creștere permanentă?

Lobelia plantelor în vase sau în sol deschis poate fi, atunci când nu există nici o amenințare de înghețuri nocturne, adică nu înainte de a doua jumătate a lunii mai. Alegeți o zonă însorită cu sol fertil și slab. Poate fi soluri argiloase sau nisipoase cu o cantitate mică de azot.

Transplantarea se realizează prin transferarea conținutului unui geam într-o groapă pregătită. Distanta dintre gropi ar trebui să fie de 10-15 cm. În continuare Lobelia de îngrijire ampelnoe este umezirea regulată a solului, deoarece planta nu poate tolera seceta și se oprește o clipă să înflorească.

Alte modalități de creștere a ampelului lobeliei

Cultivarea lobeliei ampel din semințe nu este singura cale. În ciuda faptului că acest soi de lobelia este o plantă anuală, unii cultivatori își scot afară tufișurile în toamnă și o lasă să petreacă iarna într-o seră rece. așa cum să planteze o lopy ampelse transformă în perene.

În plus, soiurile care vă plac pot fi adăugate în casă pentru depozitarea în timpul iernii, iar în primăvară puteți împărți bușonul în butași și le puteți instala în rezervoare separate pentru înrădăcinare. După aceea, pot să fiu lobată din nou în grădină. Metoda vegetativă de creștere a lobeliei păstrează mai bine caracteristicile varietale ale plantei, în plus, este mai simplă și mai rapidă.

Cu toate acestea, după sfârșitul lobeliei de înflorire, puteți scăpa de rămășițele de arbuști, de recoltare de semințe pentru anul următor. Puteți să o faceți în toamnă sau în primăvară. Doar amintiți-vă că lobelia se poate înmulți ușor prin însămânțare. Acesta va înflori mult mai târziu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 59 = 62