Macaraua Maevsky

Macaraua Maevsky este un lucru foarte convenabil și util. Dacă nu știți despre ce era vorba, și de ce există un șurub de aerisire, trebuie spus că acest lucru - de aerisire, care vă permite să controlați manual aerul din sistemul de încălzire și, dacă este disponibil pentru a elimina pentru radiatoare mai performante.

Dacă sunteți interesat de modul în care funcționează și modul în care șurubul de aerisire, apoi scurt, se pare ca acest lucru: aerul din sistem intră prin supapa de admisie în aer liber, și afară prin orificiul de evacuare situat pe partea laterală a carcasei. Când supapa este închisă, supapa nu permite fluidului să scape din conducte. Acest lucru este împiedicat de un șurub bine fixat în interiorul carcasei.

Elementul principal al supapei este o supapă de închidere a acului. Mișcarea sa are loc prin derularea șurubului, proiectat pentru o șurubelniță specială. Și pe radiatoare există de obicei o deschidere specială pentru instalarea ștecărului și a supapei.

Cum se instalează macaraua Maevsky?

Pentru a determina exact unde să puneți macaraua de la Majewski, trebuie să știți ce fel de sistem de încălzire aveți - vertical sau orizontal.

Astfel, cu un sistem vertical, supapa de aerisire este plasată pe toate aparatele de la ultimul nivel al casei. În cazul în care cel puțin o secțiune de linie din instrument la coloana ascendentă situată sub axul dispozitivului de conectare (radiator, baterie, convector), apoi eliminate in mod natural de aer pur și simplu nu se poate.

Instalarea macaralei Mayevsky începe prin răsucirea acesteia în răcitorul superior al radiatorului. Este important să alegeți diametrul corect și, de asemenea, să folosiți o bobină de etanșare sau o garnitură.

Dacă sistemul de încălzire din casă este orizontal, este absolut necesar să instalați macaraua Maevsky absolut pe toate instrumentele și colectorii. Dacă radiatorul din fontă nu prevede instalarea unei macarale sau a altui dispozitiv pentru a îndepărta aerul, puteți tăia singur firul. Pentru aceasta aveți nevoie de un robinet de 10x1 cu un guler, un burghiu de 9 mm și un burghiu electric. Gaura trebuie să fie perforată într-un futon orb în centrul primului din interior, apoi - din partea exterioară firul este tăiat. Toate acestea vor dura destul de mult timp - doar 15 minute.

Dacă doriți să instalați supapa de aerisire de pe conductele de oțel, cel mai simplu mod de a suda sef de oțel cu diametrul interior dorit sau setat să se înregistreze la un robinet tee.

Cum se utilizează macaraua Mayevsky?

În cazul în care casa are o stagnare și baterii zavozdushivanie, atunci trebuie să scapi de aer în exces, altfel sistemul de încălzire va funcționa ineficient. Și în acest stadiu este important să știți cum să deschideți corect macaraua Maevsky.

Deci, înainte de a deschide macaraua, îndepărtați toate lucrurile valoroase și umede de radiator. Pregătiți un bazin și o șurubelniță în avans. Montarea unei șurubelnițe pe un fir special pe robinet, cum este macara MayaPorniți încet rotindu-l în sens antiorar.

Odată ce radiatorul auzi șuieratul aerului care ies din conducta, opri rotirea șurubelniței. Fii pregătit pentru faptul că aerul va fi scos cu un zgomot puternic - să notifice toată casa lui, așa că nimeni nu a fost frică.

De îndată ce apa începe să se scurgă din robinet în loc de aer, închideți-o rotind șurubelnița în sensul acelor de ceasornic. Probabil că apa va începe să se scurgă dintr-o țeava chiar și într-o etapă de ieșire a aerului. Doar puneți bazinul și așteptați până când tot aerul este în afara.

De obicei, după o astfel de "curățare" a bateriilor, ele încep să funcționeze mult mai eficient, încălzind camera mult mai bine și mai repede. Dar dacă acest lucru nu se întâmplă, probabil că aveți o problemă cu înfundarea radiatorului. Și în acest caz aveți nevoie de ajutorul unui instalator calificat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 4 = 1