pui de mazăre

Împreună cu toate maioneza verde obișnuită, năuturile sau, așa cum se mai numește și "mazăre de carne de oaie", sa bucurat de multă onoare și respect. Este datorită acestei plante nemaipomenite și inconștient în anii răi, întreaga țară a fost salvată de foame. Astăzi, năutul este folosit nu numai ca o sursă excelentă de proteine ​​vegetale, vitamine și microelemente, ci și ca o modalitate de a îmbogăți solul cu azot. După cum puteți vedea, această mazare de ciuperci gustoasă și utilă poate beneficia nu numai de persoana, ci și de terenul pe care crește.

Care este diferența dintre mazăre și mazăre?

Ca mazărea comună, năuturile aparțin familiei de leguminoase, la fel cum fac și fasole cu semințe conținute în interiorul. Spre deosebire de mazăre, boabele de găină nu conțin mai mult de 3 semințe, fiecare având o formă rotundă unghiulară. Deși înălțimea năuturilor de năut poate ajunge la aproape 60 cm, dar ele nu se încurcă și nu mint, ci rămân erecte. Gradul de maturitate ajunge la 80-120 de zile după plantare, dând o recoltă simultană simultană, ceea ce facilitează foarte mult colectarea sa.

Nut - proprietăți utile

boabe unghiulare mici sunt în sus de conținut fel campioni de elemente minerale - ele contin vitamina C, B1 și B2, niacină și acid pantotenic, magneziu, fosfor, calciu, potasiu, și o astfel de substanță importantă pentru creierul uman ca seleniu. După cum știți, seleniul este pur și simplu necesar pentru o persoană pentru o activitate mentală normală și un fond emoțional calm. Împreună cu un conținut ridicat de orice utilități, semințe de năut sunt diferite și plăcute gust untos, care face posibil pentru a găti din ea o mulțime de mâncăruri delicioase și sănătoase. In mod traditional facut din năut gatiti terci, carne de pasăre și carne înăbușită cu el, și, de asemenea, folosit ca umplutură pentru plăcinte.

N-aș putea să nu observ decât năutul și medicina populară. Pentru a spori rezistența corpului și pentru a scăpa de oboseala cronică, utilizați următoarea rețetă: o mână de năut trebuie umplută cu apă și să plece peste noapte. Dimineața, excedentul de apă este drenat și năuturile proaspete mănâncă timp de trei mese pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese. Dacă nu puteți mânca gălbenușuri crude, îl puteți găti în cantități mari de apă până când veți fi gata. Repetând această procedură simplă zilnic timp de 21 de zile, vă puteți îmbunătăți semnificativ sănătatea.

Cartă de găină - cultivare

Pentru a vă asigura că cultura de găină este abundentă și de înaltă calitate, este foarte important să respectați următoarele condiții:

  1. Patul ales pentru plantarea năutului trebuie să fie atent slăbit și curățat de rădăcinile buruienilor și precursorilor de plante. Cu cât este mai atent această operație, cu atât va fi mai bună recolta. În nici un caz nu merită să plantați năuturi în pământul unde au rămas rădăcinile altor plante - acest lucru va duce la faptul că năutul crește slab și nu va da un randament total.
  2. Dacă solul de pe situl selectat este acid, atunci trebuie să fie preliminar var.
  3. Cel mai bine este să plantați nămol în sol la sfârșitul lunii aprilie-începutul lunii mai, când temperatura solului nu va fi mai mică de + 6-8 ° C. Semințele înainte de însămânțare trebuie neapărat sortate, lăsând doar cea mai mare și sănătoasă, apoi tratate cu un agent antifungic.
  4. cultivarea mazărelor

  5. Adâncimea la care semințele de năut coboară în sol depinde de cât de umed este solul pe patul selectat. Pe suprafețe ferme și bine umezite, năutul ar trebui să fie îngropat 8-10 cm, iar pe rareori udat - la 14-16 cm.
  6. Se plantează năuturile în rânduri, stivuind boabele la fiecare 10 cm și lăsând rândurile între 30-35 cm, apoi paturile cu năut sunt tamponate ușor. Cu condiția ca semințele să fie fixate la aceeași adâncime, acestea vor germina și vor produce o recoltă în același timp.
  7. Fertilizarea și pulverizarea de la dăunători nu este necesară. Singurul lucru de care are nevoie este udarea regulată și îndepărtarea buruienilor din pat, cu slăbirea simultană a solului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

92 − 84 =