montana semințe de lamaie

Dacă doriți să obțineți o plantă foarte neobișnuită care poate fi folosită ca condiment, atunci cultivați monadul de lamaie din semințe. Despre cum să facem acest lucru vom spune în acest articol.

Faceți cunoștință cu monarhul

Această plantă perene, cultivată de noi ca plantă anuală, a venit la noi din Statele Unite. Frunzele și tulpinile sale pot mirosi aromele diferitelor uleiuri esențiale: menta, lămâie, citrice și chiar bergamot. Îl folosim ca plantă decorativă și medicinală și, în plus, este o excelentă sursă de nectar pentru umeri și un mijloc de protecție împotriva unor dăunători.

Monarda este o plantă de înaltă ramificare (80-100 cm), a cărei tulpini sunt încorporate prin inflorescențe simple sau dispuse deasupra celorlalte flori bilabiate. Culoarea inflorescenței poate fi diferită, în funcție de specie. Înflorirea începe în mijlocul verii (în iulie) și durează aproape 2 luni.

Cultivarea monarhului de lamaie

Dacă doriți să creșteți un monarh cu un miros de lămâie, atunci va trebui să alegeți între soiurile Mona Lisa și Solntsevo Semko. Ambele au inflorescențe de liliac palid.

Pentru monarhul tău lămâie mai mult, trebuie să fie plantată într-un loc însorit, dacă e mai lung, atunci în penumbra. Nu este deosebit de capricios pentru calitatea solului, crește slab numai pe acid și pe apă. Locația selectată trebuie să fie săpată de două ori (în toamnă și primăvară), ambele aplicând îngrășăminte.

În regiunile sudice, însămânțarea poate fi efectuată imediat în pământ, după ce vremea este bună și solul se încălzește. Într-o climă mai rece, se recomandă mai întâi să crească răsadurile prin însămânțarea în luna februarie. Cu a doua metodă de cultivare, monarhul citric va fi mai puternic.

Răsadurile sunt plantate în sol deschis atunci când acestea cresc 2 perechi de frunze reale. Între găuri este necesar să se retragă distanța nu mai mică de 35 cm. Imediat după plantare solul trebuie să fie umezit și slăbit.

cultivarea lămâi monarhice

În viitor, grija pentru monarh va consta în realizarea a 2-3 slăbiri ale solului din jurul lor, condimentarea, udarea și controlul buruienilor în timpul sezonului. Apa ar trebui să fie ca uscarea solului, în condiții de vară fierbinte, terenul din jurul acestuia ar trebui să fie acoperit cu turbă sau va fi necesar să se aprovizioneze mai des. Pentru a forma un număr mare de tulpini, în timpul perioadei de creștere activă, introducerea îngrășămintelor minerale și organice ar trebui alternată.

Dacă doriți să faceți acest ulei de flori esențial, atunci tăiați partea de sol este necesară în perioada în care monarhul înflorește masiv. Puteți lua tulpini de flori pentru a compune buchete în orice moment, precum și colecta frunze pentru prepararea de ceai.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + 1 =