monarh bergamot

Monarda (bergamot), numită și melisa, menta americană sau de lămâie, face parte din familia de plante colorate labial. Înălțimea unei flori adulte poate ajunge la un metru. Frunzele subțiri, lungi, întunecate au o formă ascuțită. Și florile cresc inflorescențe, care ajung la 8 cm în diametru.

În natură, există multe specii atât anuale cât și perene, precum și o varietate de hibrizi din această plantă. În funcție de varietatea florilor parfumate, frunzele și tulpinile pot avea o aromă diferită, de exemplu, menta sau lamaie.

Cum să folosiți monarhul?

Cultivarea monadelor de citrice (bergamot) este cel mai adesea realizată pentru utilizarea lor în scopuri medicinale sau ca o plantă parfumată. Pentru a pregăti un bergamot pentru uscare, este necesar să tăiați partea superioară a plantei, la cel puțin 25 cm de pământ, în timpul perioadei de înflorire în masă. Sucurile preparate sunt legate și uscate. După aceasta, monarhul poate fi zdrobit și depozitat într-un loc uscat, ca și alte plante picante.

În frunzele de monarh citrice (bergamot) conține uleiuri esențiale, care au proprietăți antimicrobiene remarcabile. Prin urmare, ele pot fi adăugate nu numai la ceaiul pentru aromatizarea băuturii, ci și la preparatele acasă de castraveți, roșii sau ciuperci.

Cultivarea monarhului

Planta însăși este destul de nemaipomenită, fără probleme, tolerează înghețurile și, de asemenea, practic nu este expusă bolilor și dăunătorilor. Monard se dezvoltă perfect chiar și în zonele umbrite. Singurul lucru care trebuie avut în vedere atunci când se cultivă un monad (bergamot) este că nu reacționează foarte bine la solul acid.

Cultivarea monarhului poate fi ca răsaduri, și plantarea de semințe în sol deschis. În primul caz, este necesar să se semene semințe la începutul primăverii și să se planteze într-un loc permanent la mijlocul lunii mai. Când se înmulțește cu semințe în sol deschis, puteți face o aterizare la începutul sau mijlocul verii. Monarda cu lămâie, este, de asemenea, bergamot, are proprietatea de a crește foarte repede, prin urmare, la fiecare câțiva ani este necesar să se dilueze patul de flori cu planta.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

44 − = 42