Noutăți spaniole - subtilități importante de conținut și îngrijire

Pentru iubitorii de animale exotice, noul animal de companie perfect nou va fi noul spaniol, care devine ușor obișnuit cu oamenii. Nu există condiții dificile de îndeplinit în conținutul unor astfel de amfibieni și pot fi plantate într-un acvariu cu pești, respectând anumite reguli.

Câți trtoni trăiesc acasă?

În fauna sălbatică amfibieni sunt o pradă ușoară pentru alte animale, precum și degradarea constantă a mediului reduce numărul de tritoni, astfel încât unele specii chiar au inclus în Cartea Roșie. În natură, astfel de amfibieni trăiesc în medie 6-7 ani. Mijloacele spaniole din acvariu pot trăi până la 23 de ani când se creează condiții și îngrijiri adecvate. Există dovezi că anumiți indivizi "au sărbătorit" și 30 de ani. Este demn de remarcat faptul că pe toată durata vieții amfibienii rămân activi și prolificiali.

Noutăți spaniole în acvariu

Într-un rezervor, puteți popula mai multe persoane, și ar trebui să se țină cont de faptul că un Triton spaniol ar trebui să reprezinte 15-20 de litri de apă. Pentru a menține puritatea lichidului, utilizați un filtru și aerarea apei nu este obligatorie, deoarece animalele respiră pe suprafața recipientului. Pentru a păstra mierele în acvariu, este important să monitorizăm regimul de temperatură. Deoarece acest amfibian are sânge rece, este confortabil ca acesta să aibă o temperatură de 15-20 ° C.

Cum sa dati un acvariu pentru un dans?

Există câteva recomandări care trebuie luate în considerare pentru amenajarea unui habitat bun pentru un amfibian:

 1. Pentru adăposturile spaniole, adăposturile au o mare importanță, de exemplu, o grotă de pietre sau o nucă de cocos. Rețineți că articolele folosite nu trebuie să aibă colțuri ascuțite.
 2. Pentru a păstra noul spaniol, este mai bine să puneți pe fundul rezervorului un grund natural nevopsit. Fracțiunea trebuie să fie astfel încât animalul să nu poată înghiți o piatră. Amfibienii pot fi păstrați fără pământ.
 3. Puteți planta plante vii și artificiale, însă prima opțiune este preferabilă. Anubias, muschiul Javanese, Bolbitis, cabombu și așa mai departe pot fi citate ca un exemplu.
 4. Când temperatura aerului este ridicată, utilizați ventilatoare speciale pentru răcirea apei. O cale mai ușoară este de a pune sticle de gheață într-un vas.
 5. Noua spaniolă nu are nevoie de iluminare obligatorie, dar dacă acvariul conține plante vii, atunci lampa este recomandată. Rețineți că sursa de lumină nu trebuie să afecteze temperatura apei.
 6. Instalați în acvariu un teren plutitor, de exemplu, care poate fi realizat dintr-o bucată de plexiglas, polistiren sau plută. O altă opțiune - atașați-vă la peretele vasului snag, învelit în mușchi Javanese. Plăcuța trebuie așezată ușor sub nivelul apei, astfel încât animalul să poată urca.
 7. Deoarece mistreții spanioli pot scăpa de acvariu, se recomandă utilizarea unei acoperiri strânse.

cum să dotești un acvariu pentru un nou

Triton spaniol - conținut într-un acvariu cu pește

Amfibiul este iubitor de pace, deci se simte bine alaturi de unele specii de peste. Singura condiție este ca el să fie hrănit în mod constant, altfel va începe să-și mănânce vecinii, arătând agresiune față de semenii săi. Pentru a exista pace Newt spaniolă în acvariu cu pesti, este recomandat să se acorde prioritate speciilor pașnice, agile și mari care pot trăi în apă rece, cum ar fi guppy, neoane, cardinali, groupers și alte tipuri de sticlă.

Cum să ai grijă de un nou la domiciliu?

Ar trebui să se țină seama de faptul că animalul nu este îmblânzit, chiar dacă se întâlnește să-l întâlnească pe stăpânul său. Nu este recomandată luarea unui mantui în mâini, deoarece există o mare diferență între temperatura corpului oamenilor și amfibieni. Dacă nu țineți cont de acest lucru, animalul se poate supraîncălzi sau chiar arde. Îngrijirea mamiferelor la domiciliu presupune crearea condițiilor adecvate și hrănirea adecvată. Este demn de remarcat faptul că animalele restaurează bine membrele pierdute.

Ce mănâncă la domiciliu?

Este imposibil să tolerați foametea amfibiului, astfel încât el să nu înceapă să atace vecinii săi. Chiar și aceste animale pot mânca vechea lor piele aruncată în aer. Există câteva puncte importante despre ceea ce trebuie să hrăniți cu un nou animal acvatic:

 1. Ca bază a dietei amfibiene, se recomandă utilizarea de viermi vii, muște, viermi de ploaie și făină, melci și greieri. Este important să rețineți că nu puteți hrăni în mod constant noul cu o vierme de sânge viu. Viermii pot fi recoltați în timpul verii și înghețați-le și, înainte de servire, păstrați-le în apă sărată pentru dezinfecție.
 2. Ca un tratament al noului spaniol, vă puteți bucura de ficat crud, de fructe de mare, de pește și de pește. Aceste produse trebuie schimbate și apoi aruncate în acvariu. Dacă amfibiul se adaptează, atunci este mai bine să-l hrăniți cu pensete.
 3. În nici un caz, chiar și în cantități mici, carnea poate fi administrată animalului de companie cu grăsime sau piele de păsări, deoarece chiar și o cantitate minimă de grăsime poate deteriora grav sănătatea.
 4. Pentru amfibieni este important să se utilizeze suplimente de vitamine minerale care se dizolvă în apă. Există soluții speciale și brichete presate din pulbere de diferite forme care se dizolvă în apă pentru o lungă perioadă de timp și o saturează cu substanțe utile.

Cât de des alimenta un nou?

Până când animalul atinge vârsta de două ani, este necesar să-l hrăniți zilnic. Este interesant faptul că volumul hranei nu poate fi limitat, deoarece supraîncărcarea amfibiului nu amenință. Este permisă oferirea de alimente până când animalul însuși nu-l refuză. Dacă sunteți interesat de câte ori să vă alimentați un pălărie, atunci adulții trebuie tratați de 2-3 ori pe săptămână. Cea mai bună soluție - în timpul hrănirii animalului este recomandat să fie mutat într-un terariu sau pelvis separat, pentru a nu-i polua casa.

cât de des se hrănește un nout

Reproducerea mistreților din acvariu

Debutul pubertății depinde adesea de regimul de temperatură al conținutului. În majoritatea cazurilor, bebelușii sunt capabili să continue genul după un an de viață. La temperatura camerei, jocurile de împerechere se observă între septembrie și mai. Reproducerea de la domiciliu se întâmplă aproximativ în felul următor: un bărbat împleteste doamna cu labele din față și începe să o "transporte" pe spate de-a lungul acvariului. După un timp, spermatoforul este transferat, ducând la fertilizare.

La câteva zile după aceea, femeia începe să depună ouă și acest proces durează aproximativ două zile. La un moment dat, noul spaniol ridică până la 1000 de piese. ouă. Este important să le eliminați de la părinți, deoarece ei pot mânca caviarul. Din caviar, după 10 zile, apar păduchi. Pornind de la a cincea zi de viață, ei ar trebui hrăniți cu plancton. Cea mai bună temperatură pentru dezvoltarea puietului este 22-24 ° C. Deja după 3 luni. indivizii vor ajunge la o lungime de 6-9 cm.

Newt spaniol - cum să distingi o femeie de un bărbat?

Pentru a înțelege cine este băiatul și cine este fata, este mai bine să așteptați până când amfibiul ajunge la pubertate, se întâmplă aproximativ un an mai târziu. Pentru a înțelege noul spaniol acasă în acvariu este o femeie sau un bărbat, ia în considerare următoarele simptome:

 1. Reprezentanții femeilor sunt masivi. O caracteristică importantă este prezența unui cap "pătrat".
 2. Masculul cloaca este reprezentat de o emisferă, iar la femele nu se ridică. Bărbații de la baza cozii au falduri cloacale.
 3. Ar trebui să acordați atenție labelor din față, astfel încât la bărbați acestea sunt mai lungi în raport cu corpul și mai îndoite. Există șuvițe vizibile asupra lor. Ei au nevoie de ea pentru a-și păstra partenerul.
 4. Nu există diferențe fundamentale în culoarea sprancene spaniole.

Spaniolă cum să distingi o femeie de un bărbat

Spanii spaniole - boli

Este important să se țină cont de faptul că amfibienii reacționează negativ la o schimbare a habitatului sau la condițiile de detenție. Când cumpărați o persoană nouă, nu este necesar să o atașați imediat la un acvariu comun și ar trebui să efectueze carantină. Bolile posibile pot fi împărțite în trei grupe:

 1. intestinal. La înghițirea pieselor decorative, a pietrelor și a altor elemente decorative, este posibilă o boală a prăjiturilor acvatice, cum ar fi obstrucția stomacului. Cu stres constant, se poate dezvolta anorexia. În prezența unor paraziți, poate apărea pneumonie.
 2. fungice. În primul rând, bolile acestui grup se manifestă pe plan extern, dar după o vreme, problema se poate trece la organele interne. Mai frecvent la mamifere este saprollegioza și mucoroza.
 3. infecțios. Ca urmare a intrării toxinelor și microbilor în sânge, se poate dezvolta sepsis și o boală, cum ar fi un "picior roșu". Nu este rară o problemă, cum ar fi căderea, care se datorează acumulării de lichid în organism.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

24 + = 32