palatul khan în Bakhchisaray

Palatul Khan din Bakhchisaray este perla arhitecturii estice a Crimeei, iar mii de turiști vin să o vadă în fiecare an. Palatul a fost construit ca reședință conducătorii dinastiei Crimeea Khanate Giray, se presupune că în timpul domniei Mengli Giray I, la rândul său, a XV și XVI secole. Orașul în sine este aproape aceeași vârstă ca și palatul, deoarece a început să fie construit după construcție.

Experimentând vicisitudinile istoriei Crimeei, palatul lui Chan și-a schimbat locația, a fost distrus și reconstruit în mod repetat. Deci, inițial a fost în valea Atlama-Dere, dar a devenit în curând o vale aproape de familie și servitori velmozhnoy înconjurat ei, atât de complex a fost mutat la partea deschisă a râului Tchuruk-Su. În 1736, Khan-Sarai a suferit un incendiu sever și a fost aproape complet restaurat din cenușă.

Palatul Bakhchsarai Khan reflectă cele mai bune tradiții ale arhitecturii și artei otomane din acea perioadă. Aceasta diferă semnificativ de reședințele monumentale pompoase ale domnitorilor europeni. Clădirile palatului sunt ușoare, deschise, mai mult ca chioscuri, înconjurate de grădini, tufișuri de flori și numeroase fântâni. Întruparea paradisului pe pământ în conceptul poporului musulman este ideea principală care a condus arhitecții care au proiectat palatul.

Elementele principale ale complexului palat

Intrarea în palat începe la podul peste Churu-Su. Khan-Saray este situat pe malul stâng, în timp ce malul drept este ocupat de străzile din Bakhchisaray. Trecând prin pod, puteți vedea intrarea nordică a palatului, au existat odată patru dintre ele, fiecare a ieșit în diferite direcții ale lumii. Este o poartă masivă din lemn, acoperită cu fier forjat și decorată cu o compoziție de șerpi întrețesute. Conform legendei, șarpele simbolizează lupta fel de soarta tragică Giray, după care fiul Mengli Giray a ordonat să construiască un palat pentru edificarea posteritate. Poarta duce spre o curte pavata din piatra, unde acum este obisnuit sa adunam grupuri de vizitare a obiectivelor turistice.

Deasupra portii se afla Turnul de Veghe, decorat cu vitralii colorate si ornamente orientale intricate. Pe ambele părți sunt clădirile Corpului Svitsky. În vremurile Khanatei din Crimeea, au existat numeroși chin apropiați. După anexarea Crimeei către Imperiul Rus, oaspeții s-au stabilit aici. Astăzi există o expoziție etnografică interesantă și serviciul administrației complexului muzeal.

După ce a trecut printr-o curte palat, care, în vremuri de Khan era complet gol, pentru că acest lucru este în cazul în care guvernatorul a adunat forțele pentru discursuri despărțire, se poate ajunge la poarta in curte ambasadorial. Este decorat cu o fântână din piatră și duce la corpul sculptat Khan, care este luată după și sa așezat canapea - un ansamblu consultativ, organul de conducere al Hanatul Crimeii.

Intrarea în clădire este cel mai vechi monument al arhitecturii palatului - portalul lui Aleviz a fost construit în 1503. Reprezintă o combinație originală a ornamentelor elementelor Renașterii și orientale. Prin portal puteți ajunge la camerele de la chan și la sală de ședințe a divanului.

O atenție deosebită trebuie acordată Curții Fântânei, care urmează aceste porți. Este remarcabil Fântâna de Aur și Fântâna lacrimilor imortalizate în opera lui A.S. Pușkin "Fântâna Bakhchisarai".

De asemenea, de interes istoric și arhitectural sunt moschee palat mic, mobilier de grădină de vară, aur și harem Cabinetul de locuințe, care rămâne acum doar o mică dependință în cele trei camere, care sunt stocate obiecte din viața de zi cu zi, și multe alte clădiri și structuri.

Palatul lui Han în Bakhchisaray: adresa

Palatul Khan este situat în orașul Bakhchisaray, la River, 133. Este ușor accesibil de la inelul de pe partea din capitalul Crimeea de Simferopol, virați la stânga pentru indicele corespunzător, du-te la orașul vechi, din nou la stânga, și literalmente 2 minute par Palace.

Bakhchisaray Khan Palace: orele de lucru și prețul biletului

În sezonul de vacanță din iunie până în octombrie, muzeul este deschis zilnic de la 9 la 18. În mai și octombrie, acesta își reduce timpul de lucru cu o oră - până la 17-00. Din noiembrie până în aprilie, palatul acceptă vizitatori de la 9 la 16, weekend din - marți și miercuri.

Începând cu 1 ianuarie 2013, costul de intrare în Palatul Khan pentru adulți este de aproximativ 8 cu, pentru studenți - 3,5 cu. Expozițiile suplimentare vor costa încă 12 cu. Există posibilitatea de a achiziționa "Biletul integrat", care vă va permite să vizitați muzeul și toate expozițiile la o reducere - doar 15 USD.

palatul lui Khan în bakhchisaray1 palatul khan în bakhchisaray2 palatul khansky în bakhchisaray3
palatul khan în Bakhchisaray palatul khan în Bakhchisaray palatul khan în Bakhchisaray
palatul khan în Bakhchisaray palatul khan în Bakhchisaray palatul lui Khan în bakhchisarai9

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

65 − = 56