palmier Yucca

Yucca înfățișare seamănă cu un palmier, dar, de fapt, se referă la plante deciduoase de copac. Îi place foarte mult să crească, din moment ce este nerăbdătoare în îngrijirea medicală.

Palma yucca - reproducere

Reproducerea plantei are loc în mai multe moduri:

  1. lăstar - procese cu frunze. Acestea pot fi înlăturate în siguranță, va beneficia numai de palmier. Descendenții sunt păstrați în recipiente cu nisip umed la o temperatură de cel puțin 20 ° C și umiditate ridicată. În două luni, rădăcinile vor apărea, iar urmașii vor fi pregătiți pentru un transplant.
  2. Capul tăiat. În primăvara sau începutul verii, planta poate fi tăiată în partea de sus a unei lungimi de 5-10 cm. Este plasată într-un recipient cu nisip umed, care este păstrat într-o oală cu apă fiartă la temperatura camerei. Adăugați în cărbune de apă, care împiedică apariția bacteriilor. După apariția rădăcinilor, vârful este transplantat în pământ.
  3. Trunchiuri. Pentru aceasta, o parte din trunchi este tăiată din palmier și așezată pe nisipul umed orizontal. De-a lungul timpului, trunchiul va avea rinichi, care apoi se transformă în lăstari tineri. Lăstarii formează rădăcini și sunt pregătiți să planteze în sol. Pentru a face acest lucru, trunchiul este tăiat în bucăți, împărțind lăstarii individuali cu rădăcini.
  4. Semințe proaspete. Sunt plantate într-un amestec de sol, care constă din nisip, frunziș și gazon. Semințele înainte de plantare se înmuia o zi în apă caldă. Un vas de semințe plantate este acoperit cu sticlă, care este îndepărtată zilnic pentru ventilație. Varza apare într-o lună.

Palm yucca - îngrijire și transplant

Îngrijirea pentru o cameră de palmier Yucca este foarte simplă. Planta aparține fotofilului, prin urmare trebuie să fie ținută în locuri însorite. Yucca nu necesită udare frecventă, este udat atunci când solul din vas se usucă usor.

Oala trebuie aleasă spațioasă, astfel încât rădăcinile să poată crește liber. De asemenea, este necesar să se asigure un bun drenaj.

Fertilizarea plantei se va face o dată pe lună, în perioada de primăvară până în toamnă. În timpul iernii, palmierul nu este hrănit.

Yucca crește încet, deci transplantul se face la fiecare 2-3 ani. cum palma de yucca inflorestePlanta este transplantată într-un amestec bogat de nutrienți.

Cum se înflorește palma de yucca?

Yucca nu infloreste acasa, dar fara ea are un aspect frumos decorativ. Dacă totuși doriți să obțineți înflorire, puneți planta în timpul iernii pe o loggie încălzită, și ar putea să înflorească bine. Acest lucru este posibil, deoarece în frig la yucca, mugurii de flori sunt așezați.

Puteți crește această palmă, petrecând un minim de timp și energie pentru a avea grijă de ea. Și în timp ce yucca este capabil să decoreze orice cameră de zi, coridor, birou - aproape orice cameră.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 37 = 39