Patria guramiilor de pește

Pește cu gurami - indivizi populare printre iubitorii de acvariu, și nu este surprinzător: cu culori strălucitoare și o varietate de specii, aceste pești sunt destul de nepretențioase în conținutul lor.

Originea gurami

Caracteristicile peștilor explică originea gurami: în natură ei trăiesc în apă stătătoare, precum și în apă în mișcare, ca în mici șanțuri murdare și în râuri mari, rezervoare.

Patria gurami - aceasta este sudul și sud-estul Asiei și țările Indochinei. În natură, peștii ajung, de obicei, la 10-15 cm, dar există și specimene mai mari de până la 30 cm lungime.

Cel mai mare reprezentant al gurami de pește este comercial sau real gourami. O astfel de gumă provine din Insulele Sunda, unde crește până la 60 cm în lungime. În acvariu, această specie este rar păstrată, cu excepția celor mai tineri, care, cu grijă, pot crește până la 30-35 cm.

Tipuri de gurami de pește

Printre numeroasele pești se disting astfel de gurami:

  1. Sărut cu gurami - pește de acvariu, locul de naștere al lui Tailand, și-a luat numele datorită sunetului amuzant din coliziunea cu buzele cu un alt pește. Acești guru în acvariu, se pare, într-adevăr sărută.
  2. Pearl Gourami, una dintre cele mai frumoase specii. Patria unui astfel de pește este Peninsula Malacca. Copilul liniștit și iubitor de pace are o colorare neobișnuită, ca și cum ar fi presărată cu praf de perle.
  3. Acvariul Gourami reperat. Patria sa este Thailanda și Vietnamul de Sud. Spoturile de guru îndrăgostiți pentru dispunerea calmă și varietatea culorilor.
  4. Blue gourami au ajuns în acvariile noastre de pe insula Sumatra. El și-a dat numele datorită culorii verde-albastru, care devine și mai strălucitoare în timpul perioadei de reproducere.
  5. Gourmet miere justifică numele său dulce miere, galben culoare. Gurami se naște Acestea sunt pești indieni destul de mici, care nu cresc mai mult de 5 cm în lungime.

Patria gurami de pește

Asia a rămas mult timp singurul lor habitat. În ciuda tuturor eforturilor, reprezentanții peștilor nu au putut să transporte în Europa. În timpul călătoriei pe navă, butoaiele de apă, în cazul în care peștii au fost înotați, erau bine închise cu un capac pentru a evita stropirea cu apă și pierderea de pește. Cu toate acestea, gurami este un reprezentant al peștelui labirint, ceea ce înseamnă că pentru viață trebuie pur și simplu să înoate la suprafața apei din când în când și să înghită o bule de aer din afară. Din păcate, călătorii nu au prevăzut acest lucru și niciunul dintre pești nu a ajuns în Europa în viață. Doar 20 de ani mai târziu, girafele au căzut în țările europene și au devenit populare printre acariști.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 41 = 47