patrie de monstri

Planta de monstru este un nativ din tropice, aparține familiei de aroizi. Patria unui astfel de monstru familial este America de Sud și Centrală.

Unde crește un monstru în natură?

În partea de sud, zona florii acoperă cea mai mare parte a Braziliei, în nord - peninsula Yucatán și aproape întregul Mexic. În secolul al XIX-lea, monstrul a fost adus în Asia de Sud-Est și sa stabilit cu succes acolo.

În total, există aproximativ 50 de specii de plante aparținând genului Monstera. Numele său a fost dat floarei din cauza dimensiunii uriașe pe care o poate atinge în sol deschis, precum și aspectul bizar și legendele aferente. În traducere, Monstera înseamnă "monstru". Deși, dacă înțelegeți, nu este nimic monstruos în ea.

Cum se comportă un monstru în sălbăticie?

Planta este un vițel foarte frumos, saturat, mereu verde, sau arbust cu tulpini de alpinism. Ele adesea atârnă rădăcinile din aer, iar frunzele sculptate au o dimensiune foarte mare. Inflorescența este un cub gros cilindric, floarea este bisexuală.

Rădăcini suplimentare sunt necesare pentru plante pentru o alimentație suplimentară. Odată cu creșterea umidității din casă a plantei interioare a monstruului, acesta este un mod de adaptare la condițiile înconjurătoare. În natură, acest gigant poate ajunge până la 200 de metri.

Frunzele sunt un pericol, deoarece sunt otrăvitoare. Acestea conțin formări de ac care, atunci când intră în mucoasele vii, provoacă arsuri grave. Probabil din acest motiv, și, de asemenea, ca urmare a constatărilor sale atârnând din tulpinile și rădăcinile aeriene de schelete de oameni si animale, numit Monstera plante-ucigaș și un monstru.

De fapt, tulpini și rădăcini pur și simplu să se dezvolte prin schelete de pierdut în jungla de accidente și, pe măsură ce cresc, ridica-le pe sol. Dar imaginația bogată a primilor călători la tropice a pictat imagini mult mai teribile despre moarte. Astăzi, nu este altceva decât o legendă, justificând încă o dată numele plantei.

Cu toate acestea, există o altă versiune a originii sale. În unde monștrii cresc în naturătraducerea din cuvântul latin monstruos înseamnă "ciudat", "uimitor". Și datorită atractivității sale externe și, de asemenea, nemulțumirii, în timp, monstrul a devenit unul dintre cele mai preferate plante de interior din întreaga lume.

Grijă pentru monștrii camere decorative este de a asigura un nivel ridicat de temperatură și umiditate. Planta îi place o iluminare bună, dar fără lumina directă a soarelui, adăparea frecventă, astfel încât terenul să nu aibă timp să se usuce, dar nu a fost prea umed. Cu conținutul potrivit, poate crește cu 6 metri.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

5 + 5 =