Pete galben pe frunze de roșii într-o seră

Unii cultivatori, pentru prima dată, se confruntă cu pete galbene pe frunze de tomate în seră se întreabă - cum poate fi acest lucru, deoarece în interior are propriul microclimat, iar tufele sunt protejate împotriva influenței negative a atmosferei.

Cauzele apariției petelor galbene pe frunzele unei roșii

În general, această problemă poate apărea în trei cazuri:

  • picături de rouă care cad din acoperiș;
  • boala fungică;
  • îngrășământ în exces.

Pentru a înțelege ce a cauzat pete pe frunzele unei roșii într-o seră, ar trebui să verificați cu atenție leziunile. Dacă era cauza picături de rouă, care apar la o diferență de temperatură în afara și în interiorul serii, atunci nu vor avea un impact mare asupra randamentului.

Astfel de pete devin albe cu timpul, dar frunza nu se micșorează și continuă să crească. Pentru a ajuta roșiile, este necesar să se deschidă sera dimineața devreme, eliminând astfel o concentrație mare de umiditate.

O problemă mai serioasă, din care poate să moară întreaga cultură - apariția unei boli fungice kladospotrioz. Poate apărea din cauza îngroșării plantațiilor, când nu există nici o cale de a ventila complet sera.

Un alt factor care provoacă o astfel de leziune fungică este foarte vreme caldă și umiditate ridicată în interiorul serii. Dacă te uiți la frunzele afectate, puteți vedea că partea de sus acestea sunt acoperite cu pete galbene, iar pe partea din spate a foii de pete de culoare gri-maro. În timp, planta afectată este complet afectată și se usucă.

Un alt motiv pentru care frunzele galbene apar pe frunzele de roșii - pansament de top foarte frecvent. În special, aceasta se referă la excesul de gunoi de vacă în sol și sub formă de irigare. Dacă știți că a existat un loc probabil pentru astfel de lux, atunci acest sezon nu mai este necesar pentru a fertiliza plante.

Dacă nu știți ce să faceți, atunci când frunzele galbene apar pe frunzele de roșii, cea mai bună opțiune este de a trata plantele și pereții serii cu o soluție de sulfat de cupru.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

59 − = 53