Plăci de gips cu mâinile proprii

Gipsul, ca material de construcție, este foarte strâns integrat în viața noastră. Și deloc în zadar este atât de popular. La urma urmei, cu ajutorul lui este posibil să se construiască modele de cea mai variată complexitate și actualizare. Folosirea structurilor din gips carton nu se termina cu nivelarea peretilor si a plafoanelor sau cu constructia partitiilor interioare. Din carton de gips puteți face nișe sau rafturi în orice loc convenabil, ascundeți în spatele ei un fel de comunicare inestetic sau decorați usa. Și dacă lucrați cu carton de gips cu mâinile proprii, atunci puteți salva foarte mult serviciile unui specialist în instalarea sau achiziționarea de mobilier.

Țigări de gips-carton cu propriile mâini

Înainte de a începe construcția plăcilor de gips-carton, este necesar să se determine forma și înălțimea arcului. Puteți face chiar și un aspect al viitorului design al cartonului convențional într-o scară de 1: 1 și asigurați-vă că este corectă decizia. Și numai ferm determinată de alegerea de care aveți nevoie pentru a continua cu fabricarea cadrului din profilul de ghidare din metal. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un profil în formă de U și foarfece metalice. Lungimea profilului care este necesară pentru cadru este calculată prin însumarea înălțimii și a arcului arcului și a lățimii ușii, doar de două ori mai mult.

Plăci de arbori cu mâinile proprii 1

Cu ajutorul foarfecelor, profilul, conceput pentru a crea o parte curbată a arcului, este tăiat pe întreaga lungime pentru a-i forma forma necesară.

Plăci din ghips cu mâinile proprii 2

Profilul este fixat de înălțimea și lățimea deschiderii cu ajutorul șuruburilor cu auto-filetare. Și apoi profilul curbător este înșurubat în același mod.

Plăci de ghips cu mâinile proprii 3

Cu ajutorul acelorași șuruburi, pe partea din față a profilului este atașat un gips-carton cu forma necesară.

Plăci din ghips cu mâinile proprii 4

Pentru a îndoi gips-cartonul, din care se va realiza partea inferioară a arcului, este necesar să se taie și să se rupă, lăsând intacte partea de ghips.

Plăci de arbori cu mâinile proprii 5

Piesa de lucru a fundului poate fi înșurubată pe cadru și, cu ajutorul chitului, poate alinia toate neregularitățile existente pe structură.

Plăci de ghips cu mâinile proprii 6

Plăci de gheață și nișe cu mâinile proprii

Pentru producția de rafturi din gips-carton este utilizat profilul UD. În locurile potrivite, este atașat la perete sau la o cutie existentă cu dibluri cu șuruburi.

Plăci de gips cu mâinile proprii 1

După aceea, din ambele părți ale profilului sunt introduse ghidajele și din partea laterală a peretelui sunt înșurubate cu șuruburi.

Plăci de gips cu mâinile proprii 2

Dacă se presupune că raftul este mai mare de 30 cm, atunci pentru rezistență structura este întărită de profilele încorporate la o distanță de 30-40 cm.

Plăcile de ghips cu mână 3

Apoi, partea de sus, partea de jos și părțile laterale ale raftului sunt cusute cu foi de ghips.

Plăci de gheață cu mâinile proprii 4

După aceasta, puteți trece la chit și decorul de pe raft.

Rafturi cu plăci de ghips 5

În același mod, se montează structurile pentru fabricarea nișelor din gips-carton. Numai în acest caz, spațiul dintre ghidaje este cusut cu foi de gips.

Plăci de gips cu mâna 1

Plăci de gips cu mâinile proprii

Pentru a ascunde într-o cutie, de exemplu, o țeavă în baie, veți avea nevoie de un profil CD pentru construcția cadrului și un profil UD de ghidare. În locul unde se presupune că trebuie așezată cutia pe pereți, este necesar să se facă marcajul corespunzător și deja de-a lungul acestuia să se înșurubeze profilele pe perete.

Plăci de gips cu mâinile proprii 1

După aceea, folosind jupoanele, marginile exterioare ale cutiei sunt montate.

Plăci de ghips cu mâinile proprii 2

După ce rama este pregătită, se atașează foi de gips, de dimensiuni necesare. Pentru a da putere structurii, șuruburile sunt înșurubate la o distanță de cel mult 15-20 cm.

Când instalarea casetei este finalizată, puteți trece direct la lucrările de finisare.

Astfel, pentru a realiza prin propriile mâini orice construcție utilă pentru o casă realizată din plăci de ipsos nu provoacă nici o dificultate. Dar puteți construi exact ceea ce aveți nevoie și fără costurile speciale ale banilor, timpului și efortului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

9 + 1 =