Cork sub laminat, plusuri și minusuri

Chiar și o astfel de acoperire mare podea, ca un laminat, necesită punerea în aplicare a lucrărilor de construcții pregătitoare - netezirea suprafeței, grunduirea, instalarea de impermeabilizare și de substrat. Încălcarea acestor reguli este extrem de nedorită. De exemplu, lipsa unui substrat este suficientă pentru vânzătorul laminat să respingă cererea dvs. în cazul deteriorării premature a stratului de acoperire. Din fericire, acum există o bună alegere a acestui material - spumă de polistiren, spumă de polietilenă, plută. Acest din urmă tip scump, dar are unele proprietăți valoroase care nu au un strat sintetic. Prin urmare, merită, fără îndoială, o descriere detaliată.

Plăcuță de plută pentru laminat

 1. Substratul de plută pentru un laminat este mai bun față de concurenții săi:
  • Acest tip de substrat nu este pur și simplu ascunde unele bucăți mici sau scoici pe baza de sex, vă permite să netezi complet toate defectele posibile admisibile, care vor face posibilă pentru a preveni o altă umplere suplimentară;
  • În cazul unui substrat de plută, încuietoarele laminate sunt mai bine protejate de praf, care pot fi emise de o bază de beton proaspătă;
  • acest material excelent este o bună barieră termoizolantă și termică;
  • atunci când se utilizează un dop, sarcina mecanică este mai bine distribuită pe planul podelei;
  • acest tip de substrat absoarbe mai bine zgomotul la mersul și tragerea obiectelor;
  • un avantaj mai important este prietenia cu mediul înconjurător a materialului;
  • Fișa nu se comprimă atât de repede sub sarcină și este durabilă.
 2. Care substrat de plută este mai bun?

Miezul presat din lemn natural (stejar) este o substanță organică și nu trebuie utilizat într-un mediu umed. Dar chiar și loc uscat, mai ales după o renovare recentă, are uneori dezavantaje - șapa proaspăt, care este încă plină de apă, prezența camerei de fund duș, WC sau subsol umed, și alte nuanțe. Acesta este motivul pentru care producătorii trebuie să faceți upgrade stratul de baza de pluta convențională sub laminat reinventeze variantele sale, care au, respectiv, argumente pro și contra.

Tipuri de substrat de plută

 1. Fișă tehnică fără aditivi. Utilizați acest material fără a fi pre-așezat polietilena este posibilă numai atunci când nu există încăpete umede, iar baza însăși este complet uscată și bine pregătită.
 2. Bitum-substrat de plută. Pentru producția sa, luați o hârtie kraft specială și sudați-o cu un amestec de plută zdrobită și bitum. Acest material este livrat sub formă de benzi, care sunt așezate fără suprapuneri. Consolidați-le cu o bandă adezivă. Bitumul vă permite să renunțați la hidroizolarea suplimentară, dar datorită faptului că acest tip de plută în încăperile de locuit este rar folosit.
 3. Suport din cauciuc-plută. Acest material constă din plută granulară și cauciuc. Se găsește, atât în ​​dungi, cât și în plăci. Pentru a pune substratul din plută de cauciuc este necesar și fără suprapunere, marginile fiind fixate cu o bandă adezivă. Cauciucul bine reține căldura, umiditatea și stinge bine vibrațiile mecanice. În plus, se întinde puțin, ceea ce face posibilă aplicarea acestui substrat peste podeaua dură a plăcilor din lemn.

Plăcuță de plută sub laminat, plusuri și minusuri1

Unele dezavantaje ale plutei

Substratul de plută sub laminat are multe avantaje, dar, ca și alte materiale, este înzestrat cu minusurile sale. În ciuda rezistenței sale înalte, aceasta poate fi în cele din urmă ciupită și deformată în locuri unde mobilierul este instalat și sub picioarele scaunelor. Al doilea dezavantaj al plutei este un preț mai mare comparativ cu înlocuitorii sintetici. Dacă doriți să instalați încălzirea prin pardoseală, atunci fișa clasică trebuie aruncată, deoarece nu conduce bine căldură. Ar trebui să cumpărați în acest caz o opțiune alternativă - un substrat cu o acoperire cu folie. În camerele umede dop simplu servește, de asemenea, rău mai bine pentru a alege un material de foaie sau de granule de cauciuc cu o impuritate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

73 − = 71