Lămpi de plafon de zi

Lampă de plafon fluorescentă - o alternativă de calitate la lumina zilei. Deseori, ele se văd în birouri, spații industriale, spitale sau într-un apartament.

Caracteristicile lămpilor fluorescente

Aceste corpuri de iluminat sunt umplute cu un gaz care este transformat în lumină vizibilă cu ajutorul unei fosfor - o substanță care transformă energia absorbită. Caracteristicile și avantajele unei lampi de plafon cu utilizarea luminii de zi:

- consumul economic de energie electrică (până la 80%);

  • durată de viață îndelungată (până la 10 ani);
  • temperatură scăzută de încălzire (până la 60 de grade);
  • flux luminos puternic;
  • o varietate de culori.

Valoarea maximă a iluminării nu este atinsă instantaneu, ci după un timp după pornire. La temperaturi scăzute (mai puțin de +5 grade), aceste lămpi ard slab, ceea ce le limitează utilizarea într-un mediu stradal.

Puterea de ieșire a acestor modele este de câteva ori mai mare. Dacă ați folosit o lampă cu incandescență de 100 W, atunci puterea luminiscenței are nevoie de 20 W.

Când se utilizează un dispozitiv de iluminare fluorescentă, este de dorit să se instaleze un capac mat pentru protecția ochilor. O caracteristică specială a luminilor de zi era temperatura de culoare. Cu cât este mai mare, cu atât culoarea va fi mai aproape de albastru, cu atât va fi mai redusă.

Adesea, lampa de plafon este combinată cu un demaror, care este construit în bază. El este responsabil pentru includerea, lipsa de pâlpâire, mese permanente. Balastul electronic este mai bun decât un analog electromagnetic depășit. Dispozitivul modern nu provoacă intermitență și prelungește durata de viață a corpului de iluminat.

Becuri de lumină naturală în interior

Corpurile de iluminat de zi au o varietate de scopuri și dimensiuni.

În formă sunt:

  • figura, sub forma unui inel;
  • drept, tubular;
  • Compact în locul lămpilor cu incandescență.

În corpurile de iluminat compacte, tubul de evacuare are o formă specială (spirală, în formă de n), care reduce foarte mult lungimea produsului, poate fi introdusă în spoturi mici sau candelabre.

Lămpile fluorescente cu descărcare în tavan pot fi utilizate în plăci rotunde, pătrate, dreptunghiulare de tip deschis sau închis. Acestea sunt construite în structura tavanului sau pur și simplu suspendate de tavan. Un modul suspendat al uneia sau mai multor lămpi este montat pe tavan pe balamale, are o lungime și o formă geometrică și oferă ample posibilități de proiectare.

Lămpile mari sunt adesea echipate cu o suprafață de oglindă, în care mai multe lămpi tubulare pot fi utilizate simultan. Modelele industriale de tavan sunt caracterizate de o putere mare și oferă o iluminare uniformă a unei încăperi destul de spațioase. Ele pot fi adesea găsite la întreprinderi, depozite, complexe comerciale.

În proiectul de proiectare, lămpile de plafon cu lămpi moderne cu lumină naturală pot fi folosite pentru iluminat general sau punct suplimentar. Cea mai obișnuită este încorporarea lămpilor fluorescente în tavane suspendate pe casete (sub formă de plăci). Dar ele pot fi montate în structuri din plastic, ghips, rafturi și pinioane. În interiorul baie, hall, hall, lămpi lumina zilei arata grozav.

Corpurile de iluminat echipate cu o nuanță creează lumină împrăștiată, care este utilizată pentru a crea un mediu de relaxare și odihnă. Luminări - sofite cu lămpi fluorescente creează o lumină îngustă și accentuează o anumită secțiune a încăperii.

Aceste dispozitive economice universale garantează o iluminare strălucitoare a oricărui spațiu, umbrite favorabil design-ul camerei.

Plafoniere1 Plafoniere2 Plafoniere3
Lămpi de plafon4 Lampa de plafon 5 Lămpi de plafon6
Lămpi de plafon7 Plafonul becului 8 Lămpi de plafon9

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 5