plantarea timpurie a cartofilor

Stropit cu marar parfumat cartofii tineri friabili preparați în iunie - sună ca muzica, nu? Desigur, cultivate la începutul verii, tuberculii de legume nu sunt scumpe la bazar sau în magazin. Dar cine împiedică să crească câteva puști de cartofi timpurii pe site-ul dvs.? Deci, vorbim despre trăsăturile de plantare a cartofilor timpurii.

Pregătirea pentru plantarea cartofilor timpurii

Terenul pentru plantare este pregătit în avans - chiar și în toamnă. Alegeți un loc însorit, încălzit, preferabil pe versantul sudic, care se va usca rapid după topirea zăpezii. În sol, de preferință friabile și fertile, îngrășămintele sunt introduse și excavate.

Pentru plantarea cartofilor timpurii, sunt alese, de obicei, soiuri de maturare precoce potrivite pentru regiunea dvs. Acestea sunt soiurile care pot recolta tuberculi în ziua 53-70 după apariție (Fink, Early Rose, Zhukovsky Early, Sparkle, Spray, Call). La mijlocul lunii martie - începutul lunii aprilie, tuberculii selectivi, de dimensiuni medii (întregi, fără semne de decădere) de cartofi sunt plasați într-o cameră luminoasă și caldă (cu o temperatură optimă de 10-15 grade) pentru a germina rinichii ochilor.

Plantarea cartofilor timpurii pe teren deschis

În regiunile cu un climat temperat, datele de plantare pentru cartofii timpurii sunt determinate prin încălzirea solului la 7 grade la o adâncime de 10 cm și lipsa înghețului. De obicei, aceasta este a doua jumătate a lunii aprilie. În zonele cu o primăvară mai târzie, timpul de aterizare se schimbă până în prima săptămână a lunii mai.
Plantarea cartofilor timpurii este făcută în rânduri, distanța dintre care trebuie să fie de 55-60 cm. Găurile de groapă de 7-8 cm adâncime sunt situate la o distanță de 25-30 cm unele de altele. În partea inferioară a fiecărei gropi, așezați cu atenție tuberculul, priviți cu ochiul în sus și adormiți pe pământ.

În regiunile în care iarnă se termină devreme, cartofii pot fi plantați la începutul primăverii sub un film, ceea ce va permite plantarea cartofilor timpurii sub filmpentru a recolta la sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie. Este adevărat că germinarea tuberculilor ar trebui efectuată începând cu luna martie. Plantarea foarte timpurie a cartofilor timpurii sub film se face la începutul lunii aprilie, când pământul se încălzește până la 5-7 grade. În cazul în care este posibil, pajiștile pot fi acoperite cu mulci (fân, humus, iarbă, iarbă, frunze căzute). Pentru o protecție suplimentară împotriva înghețului și încălzirii, paturile sunt acoperite slab cu un film a cărui margini sunt acoperite cu pământ. Pe măsură ce lăstarii apar în zile calde, filmul trebuie eliminat pentru ventilație. Atunci când pericolul de înghețuri ocolește complet, filmul este îndepărtat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

99 − = 96