Pot lucra în grădină la grădină?

Radonica este prima sărbătoare după Învierea Sfântă a lui Hristos, în ziua de azi comemorarea celor decedați. Odată cu apariția primăverii în grădinile de bucătărie și în zonele suburbane există multă muncă. În acest moment este extrem de important să se adere la timpul stabilit pentru culturi pentru anumite culturi de grădină, deoarece acest lucru va afecta viitoarea recoltă. Una dintre întrebările pe care grădinarii sunt interesate, care încearcă să urmeze canoanele bisericii, este: pot lucra în grădina din Radonitsa?

Pot lucra în grădina din grădină?

Pentru a stabili data de Radonica, este necesar să se adauge nouă zile la data sărbătorii Paștelui în acest an. Astfel, în 2016, sărbătoarea Paștelui cade pe 1 mai. În consecință, data de Radonitsa vine în 9 zile, adică la 10 mai.

Deoarece aceste două sărbători sunt strâns legate, perioada de sosire a lui Radonitsa se schimbă în fiecare an. Prin urmare, această dată poate coincide cu timpul cel mai favorabil pentru plantarea unei anumite culturi. De exemplu, cartofii și sfeclă roșie sunt de dorit să aibă timp să planteze până la 10 mai.

Sărbătorile bisericești sunt foarte multe, iar unele dintre ele sunt considerate deosebit de onorate, în care este strict interzis să lucrăm. În legătură cu aceste multe îngrijorat de întrebarea: pot lucra la dacha din Radonitsa?

Există 13 sărbători mari, în care nu puteți lucra în niciun caz. Acestea includ:

 • Paste;
 • Nașterea Fecioarei Fericite;
 • Înălțarea crucii Domnului;
 • Introducere în Templul Fecioarei Fericite;
 • Nașterea lui Hristos;
 • Botezul Domnului;
 • Prezentarea Domnului;
 • Buna Vestire;
 • Duminică duminică;
 • Înălțarea Domnului;
 • ziua Sfintei Treimi;
 • Transfigurarea Domnului;
 • Adormirea Maicii Domnului.

În alte sărbători ortodoxe de la locul de muncă este de dorit să vă abțineți, dar dacă este necesar, puteți lucra.

Pot să plantez o grădină pe Radonitsa?

În conformitate cu canoanele bisericii, se decide să nu lucreze, inclusiv să nu se angajeze în grădinărit, toată săptămâna după Paște. Dar, având în vedere că în primăvara într-o zi se hrănește tot anul, există o opinie că acest termen poate fi redus la trei zile. Radonica vine la 9 zile după Paști.

Întrebarea dacă este posibil să se sapă o grădină în Radonitsa, apare în legătură cu particularitatea acestei sărbători. Ziua lui Radonica este strâns legată de faptul că oamenii împărtășesc cu sufletele moarte bucuria învierii lui Isus Hristos. În această sărbătoare, rugăciunile sunt citite în biserică și lumanările sunt așezate pentru odihna sufletelor, vizitează cimitirele.

Se crede că în această zi este mai bine să nu lucreze la sol înainte de prânz, în timp ce închinarea se desfășoară. Acest lucru explică acest lucru: în acest moment cei decedați sunt capabili să audă și să simtă totul. În după-amiaza puteți începe să lucrați.

Puteți lucra în grădină din grădină

Termenii de plantare a culturilor de grădină se pot schimba în fiecare an. Acest lucru este determinat de condițiile meteorologice și de momentul declanșării primăverii, care poate veni mai devreme sau mai târziu. În funcție de aceasta, la momente diferite, înghețul se retrage, se stabilește o temperatură a aerului cald și se încălzește solul. Prin urmare, calendarul de plantare a plantelor diferite în anii diferiți poate fi diferit.

În cazul în care timpul de plantare al grădinii cade în ziua Radonitei, se recomandă să fii călăuzit de gradul de necesitate de a face acest lucru în această sărbătoare. Dacă este posibilă amânarea plantării culturilor, este mai bine să amânați aterizarea într-o altă zi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 88 = 95